Pressmeddelande

Sundbybergs första nattis öppnar!

Idag öppnar Sundbybergs första Nattis. Vänsterpartiet har under många år drivit frågan om barnomsorg på obekväm arbetstid i kommunen. Rätten till barnomsorg måste gälla även för dem som har sin arbetstid förlagd till natten, ofta anställda inom LO-kollektivet och den offentliga sektorn. Detta är såklart särskilt viktigt för ensamstående föräldrar.

– Vi har i kommunen länge möts av motargumentet att det inte funnits något uttalat behov av barnomsorg nattetid. Men ofta måste man påtala att möjligheten finns för att det ska efterfrågas, säger Marielle Andréasson Nakunzi (V), ledamot i förskolenämnden. Vi är därför glada att det från och med denna vecka finns möjlighet till trygg barnomsorg dygnet runt i Sundbyberg.

Dela den här sidan:

Kopiera länk