artikel

Idag avgörs budgeten för 2014!

Idag är det dags för sista budgetfullmäktige i Sundbyberg innan valet. För Vänsterpartiet innebär det en storsatsning på välfärden och på Sundbyberg som en god arbetsgivare. Vänsterpartiet föreslår att skatten ska återställas till nivån som vi hade i början av mandatperioden. Vi föreslår också att inga pengar ska tas från Förvaltaren för att kompensera brister i verksamheterna.

Vänsterpartiets stora satsningar är satsningar på skolan. Bland de viktigare återfinns en satsning på ett kommunalt gymnasium, mindre klasser och inte minst att hallonbergsbarnen ges rätt till en hemvistskola på högstadiet, något de saknat i många år. Vi föreslår att våra kommunala högstadier ska servera frukost för ökad studiero och att rektorer får administrativt stöd. Därutöver anser vi att det är dags för ett handslag för skolan för att minska det politiska käbblet som präglat frågorna de senaste åren.

Sundbybergs elever förtjänar en skola i världsklass, det förutsätter en skolpolitik som håller vad den lovar.

Bland övriga satsningar finns ökad personaltäthet i förskolan, ökade öppettider på fritidsgårdarna, en graffittivägg, och en ytterligare satsning på personalen inom äldreomsorgen. Vi förslår en 90-dagarsgaranti för sysselsättning för ungdomar och en satsning på lokala arbetsmarknadsprojekt.

Vänsterpartiet tror på Sundbyberg, vi tror att Sundbyberg kan bättre.

Följ oss gärna under dagen på twitter: v_Sundbyberg

Dela den här sidan:

Kopiera länk