Vår politik
Foto Anja Ullberg

Skolan är inte till salu

Fler vuxna i Sundbybergs skolor.

Vi vill att alla elever ska få det stöd de behöver i skolan. Alldeles för många barn och unga får inte det i Sundbyberg. Framför allt i de äldre årskurserna är resultaten på Sundbybergs skolor oroväckande. Det är också där som skolvalet har störst genomslag.

Vi ser nu resultatet av åtta år med högerpartiernas skolpolitik, som även Socialdemokraterna och Miljöpartiet har uppmuntrat.[1] De ser eleverna som kunder, som bara har att byta skola om de inte är nöjda. Vi tycker istället att alla barn har rätt att få det stöd de behöver för att klara undervisningen. Barn ska inte behöva hoppa runt mellan olika skolor eller resa genom halva Storstockholm för att få det stödet.

  • Barnens rätt till utbildning måste gå före vinstintresset.
  • Anställ fler lärare, fritidspersonal och speciallärare i Sundbybergs skolor.

 

 


 

[1] Socialdemokraterna och Miljöpartiet har genom Friskolekommittén gjort upp med högerpartierna i riksdagen om fortsatt möjlighet för företag att plocka ut obegränsat med vinst ur skattefinansierad skolverksamhet.

 

Läs mer om hur vi vill skapa ett rättvist och jämställt Sundbyberg i vår lokala valplattform: https://sundbyberg.vansterpartiet.se/valplattform/

Dela den här sidan:

Kopiera länk