Pressmeddelande

Ny gruppledare och vice gruppledare för Vänsterpartiet

Vänsterpartiet Sundbybergs medlemmar beslutade den 11 september att utse Moisés Ubeira till ny gruppledare. Detta efter att Catja Kaloudis tyvärr behövt avsäga sig uppdraget pga sjukdom.

Moisés Ubeira har sedan årsskiftet varit vice gruppledare. Han är jurist och kommer närmast från Skatteverket. Moisés Ubeira är 35 år och bor i Storskogen med sin familj

Moisés Ubeira är ledamot i kommunfullmäktige i Sundbyberg och sitter i bland annat kommunstyrelsen och kultur- och fritidsnämnden. Han väntas också efterträda Catja Kaloudis som bland annat förste vice ordförande i förskolenämnden och ordförande i social- och arbetsmarknadsnämndens utskott.*

– Där är en ära att få det här förtroendet. Klyftorna i samhället ökar på grund av den högerpolitik som förs. Jag ser verkligen fram emot att få arbeta heltid för ett solidariskt Sundbyberg för alla, säger Moisés Ubeira.

Till ny vice gruppledare valdes Vida Basti. Vida är en 32-årig apotekare som bor i centrala Sundbyberg. Vida har tidigare varit engagerad inom bland annat studentkåren och med internfeminism inom Vänsterpartiet. Vida föreslås väljas till ledamot i kommunstyrelsen och ersättare i förskolenämnden.

För vidare frågor, kontakta Moisés Ubeira telefon 076-2145635.

* Beslut om detta fattas av kommunfullmäktige respektive social- och arbetsmarknadsnämnden.

Sofia Kuno
Politisk sekreterare
Vänsterpartiet Sundbyberg
[email protected]

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk