• Hem
  • Klara Ernemo
sida

Klara Ernemo

KlaraKlara bor i Stora Ursvik sedan 2013 och är ersättare i social- och arbetsmarknadsnämnden. Klara har en examen i filosofi och har arbetat som översättare i många år. Hon gick med i Vänsterpartiet efter att ha bott utomlands en längre tid:

Klara bor i Stora Ursvik sedan 2013 och är ersättare i social- och arbetsmarknadsnämnden. Klara har en examen i filosofi och har arbetat som översättare i många år. Hon gick med i Vänsterpartiet efter att ha bott utomlands en längre tid:

-Jag gick med i partiet därför att det var tydligt att det välfärdssamhälle som jag varit så stolt över som utlandssvensk är på väg att försvinna. Jag insåg också att jag hade en idealiserad bild av svenskars politiska engagemang. Medlemsantalen i alla politiska partier har störtdykt de senaste åren. Så kan vi inte ha det, och då måste jag börja med mig själv.

Klara tycker att det är viktigt att betona ideologi i den politiska debatten, och att göra tydligt hur olika företeelser hänger ihop. Kvinnors arbetsmarknad är ett sådant exempel.

-Fler måste få arbete, men det ska vara riktiga och trygga arbeten, inte projektanställningar och f-skattuppdrag. Den som vill ska kunna få en tillsvidareanställning med heltid och inte behöva harva runt med korta kontrakt. Det gäller särskilt för den kvinnodominerade vård- och omsorgssektorn.


Fakta om Klara Ernemo

Ålder: 43 år

Bor: Stora Ursvik

Politiska uppdrag i kommunen:

Ersättare i kommunfullmäktige

Dela den här sidan:

Kopiera länk