• Hem
  • Karin Bylund
sida

Karin Bylund

Karin BylundKarin Bylund är kassör i Vänsterpartiet Sundbybergs styrelse. Karin är 60 år och aktivist sedan tonårstiden – det började under tidigt 70-tal i FNL-rörelsen. Hon har arbetat fackligt och politiskt i olika solidaritets- och aktivistgrupper hela sitt vuxna liv, men för dryga två år sedan gick hon med i Vänsterpartiet för att hon ville kunna göra mer också partipolitiskt.

Karin Bylund är kassör i Vänsterpartiet Sundbybergs styrelse. Karin är 60 år och aktivist sedan tonårstiden – det började under tidigt 70-tal i FNL-rörelsen. Hon har arbetat fackligt och politiskt i olika solidaritets- och aktivistgrupper hela sitt vuxna liv, men för dryga två år sedan gick hon med i Vänsterpartiet för att hon ville kunna göra mer också partipolitiskt.

Hon tycker det är kul att prata politik med folk ute på gator och torg; hon vill få saker att hända. De viktigaste frågorna idag tycker Karin är kampen mot rasism och främlingsfientlighet – och för solidaritet med kämpande människor runt om i världen. Också kamp mot arbetslöshet och nedmontering och utförsäljning av välfärd och det gemensamma är centrala.

Karin skulle vilja se fler aktiva vänsterpartister på utåtriktade aktiviteter, fler medlemmar ute på gator och torg i aktivitet för Vänsterpartiets politik.

– För det är bara tillsammans vi gör politik! Och vi behövs, här och nu – inte sen!

Dela den här sidan:

Kopiera länk