Rebecca Mafredas

Rebecca Mafredas

Rebecca Mafredas 160305 3Rebecca är ledamot i Social- och arbetsmarknadsnämnden och vice ordförande i Vänsterpartiet Sundbybergs styrelse.

Rebecca är ny i partipolitiken.

-Jag kommer från en familj där många har varit politiskt aktiva och jag har själv länge varit intresserad av politik. Under min uppväxt var jag alltid stolt över den svenska välfärden och berättade gärna om den för min grekiska släkt. De tyckte det var imponerande. Men efter alla år med borgerlig regering har mycket av den svenska välfärden försvunnit. Därför vill jag engagera mig i politiken. Nu arbetar jag bland annat för att vi ska kunna starta en kvinnojour i Sundbyberg.

Rebecca är uppvuxen i Sundbyberg och gick på det som då kallades Rissneskolan (dagens Grönkullaskolan).

-Det är viktigt att vi har en bra skola där alla elever får lika möjligheter att utvecklas och må bra. Vi ska också arbeta för utsatta grupper, framför allt personer med psykisk ohälsa och utsatta EU-migranter.

Rebecca studerar på Komvux och arbetar deltid. Hon tycker att hon får sin politiska uppfattning bekräftad i det dagliga arbetet.

-Det är vanligt att arbetsgivare utnyttjar bemanningsföretag för att slippa anställa – bemanningsföretagen får göra extremt mycket av det arbete som skulle kunna utföras av anställda. Den enskilda blir utsatt och hamnar i en svag position gentemot arbetsgivaren. Jag ser hela tiden hur viktigt det är med facklig organisering.

Fritiden tillbringar Rebecca gärna tillsammans med sin familj och med sin syster och hennes barn.

-Jag älskar också att åka på musikfestivaler. Livemusik är bland det bästa jag vet.


Fakta om Rebecca Mafredas

Ålder: 25 år

Bor: Centrala Sundbyberg

Sysselsättning: studerar och arbetar deltid