Blogg

Vänsterpartiet garanten för miljöpolitiken

Att Moderaterna inte är ett parti som tar klimathotet på allvar vet nog de allra flesta redan. Men det är värt att påminna sig om hur illa ställt det faktiskt är.

I tidningen ETC beskrevs i somras hur moderata riksdagsledamöter menar att torkan inte kan skyllas på klimatförändringar – det var ju varmt på 1800-talet också. Det beskrivs också hur andra moderata riksdagsledamöter deltagit på konferenser för klimatskeptiker eftersom det ”är viktigt att lyssna på alla röster”.

I sin undersökning av partiernas miljöpolitik inför valet 2018 visar Naturskyddsföreningen att Vänsterpartiet och Miljöpartiet båda ställt sig positiva till Naturskyddsföreningens samtliga 18 förslag. Moderaterna är, undantaget SD, sämst i samma undersökning, precis som man var 2014.

I Sundbyberg, för att vara lite mer lokalt fokuserad, vill Moderaterna att vårt kommunala bolag Norrenergi ska få fortsätta sälja utsläppsrätter och de vill fortsätta bygga vägar längsmed Kymlinge (som till stora delar är en del av Igelbäckens naturreservat).

Om man tycker att klimat- och miljöfrågor är viktiga så är Moderaterna helt enkelt ett väldigt dåligt samarbetsparti. Partier som tar ”klimathotet” och andra miljöfrågor på allvar måste ställa sig frågan – vad är viktigast, makten eller miljön?

Snart ska ett politiskt styre formeras i Sundbyberg. Vill man som politiker på riktigt prioritera miljöfrågorna så är det dags att komma till förhandlingsbordet nu. Tillsammans med Vänsterpartiet så kan man få både makt OCH miljöpolitik. Så gör vi Sundbyberg till en föregångskommun för grön omställning.

Jesper Wiklund
5 oktober 2018

Dela den här sidan:

Kopiera länk