Blogg
jesper wiklund

Ett vänsterperspektiv på Sundbybergs mittenstyre

Idag meddelade Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna att de tre partierna har för avsikt att styra Sundbyberg gemensamt. Vad innebär det här för Sundbyberg och vad innebär det för Vänsterpartiet?

Vi välkomnar att staden äntligen fått ett politiskt styre, samtidigt som vi förklarar oss vara i opposition mot det.

Vänsterpartiet kommer ha en vågmästarroll i kommunfullmäktige. Den rollen kommer vi använda för att styra Sundbyberg till grön omställning, minskade klyftor, fler och billigare bostäder samt en tryggare stad.

Vänsterpartiet kommer aldrig stödja en kommunstyrelseordförande eller ett styre som fortsätter nedmonteringen av Förvaltaren.

Det här inflytandet har vi inte fått till följd av det nya mittenstyret. Det här inflytandet har vi fått tack vare alla de sundbybergare som valde att lägga sin röst på Vänsterpartiet. Tack vare er så kommer vi kunna påverka politiken i Sundbyberg avsevärt de kommande fyra åren.

Vi är inte politiker för att berika oss själva eller för att få fina titlar. Vi är politiker för att vi vill ha ett Sverige, och ett Sundbyberg, för alla – inte bara de rikaste. Vi välkomnar alla partier som vill vara en del av det att föra samtal med Vänsterpartiet.

Jesper Wiklund
9 november 2018

Dela den här sidan:

Kopiera länk