sida

Jag älskar Rissne!

Det har gått mer än 6 år sedan vi beslutade oss för att flytta till Rissne. Ny kommun och ny stadsdel – spännande! Vi hade ingen förkunskap om vare sig Sundbyberg eller Rissne, men var beredda att testa något nytt.

Under de år vi har bott här har vi inte blivit besvikna, att flytta till Rissne var – och är – helt rätt. Ibland har det kommit frågor om det inte är otryggt att bo i Rissne, om det är mycket våld och om det är farligt att gå ut när det är mörkt. Mitt svar är nej. Jag har aldrig känt mig rädd i Rissne och har inte upplevt att det finns mer anledningar till oro här än i andra delar av Storstockholm.

Visst det händer otäcka saker; hot, våld, droghandel och annat som kan skapa en otrygg stadsdel. Men, det är ändå en väldigt få av de boende som hamnat i den typen av destruktivt beteende. Vilken bild media ger av förorten kan också diskuteras. De allra flesta som bor här har inget med det att göra och lever ett ovanligt vanligt, hederligt liv. Ett bevis för att människorna i Rissne är underbara är händelserna sommaren 2016 när någon/några förstörde en Pridemålad bänk i Rissne centrum. Som en motreaktion samlades flera hundra personer för en picknick för ett öppet Rissne för alla och mot hat mot hbtq-personer – vårt eget Rissne Pride. Alla visade att den inneboende kraften och kärleken är så mycket större än hatet i Rissne.

Så nästa gång du funderar på att besöka Rissne, eller kanske till och med flytta hit – kom ihåg att det är långt många fler trevliga och omtänksamma människor som bor i Rissne, än de som skapar det negativa rykte som Rissne har hos vissa personer.

Just nu funderar vi på om vi skulle byta upp oss i lägenhetsstorlek. Det självklara valet för oss är att hitta en lägenhet här i Rissne, eftersom vi trivs så väldigt bra här. Vi vill bo kvar i stadsdelen som vi älskar!

Med denna hyllning vill jag också önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt rött 2017!

Tobias Tengström
Ordförande Vänsterpartiet Sundbyberg

24 december 2016

Dela den här sidan:

Kopiera länk