sida

Med önskan om en vit jul

Kära julfirare!

Kära julfirare!

Ursäkta att jag stör mitt i julstressen och pepparkaksbaket. Jag har en uppmaning till alla er vuxna där ute, och det är att låta bli alkoholen i jul. Vi är alla överrens om att julen är barnens högtid, så låt oss också se till att det blir det.

Det finns alldeles för många barn runt om i vårt land som upplever att deras föräldrar, eller annan släkt, dricker för mycket under julhelgen, och till och med upplever rädsla, ångest och oro på grund av vuxnas alkoholvanor.

Många av er som läser detta tänker säkert ”Det där gäller inte mig, jag har full kontroll över mitt drickande. Jag tar ju bara en snaps till sillen och ett glas till maten.” Det må hända vara så, att ni har kontroll och att ni vet när det är dags att sluta, men oavsett så påverkar alkoholen er. Glöm inte det. En personlighetsförändring sker, som kan vara både positiv och negativ, men ändock en förändring av eran person. Detta lägger era barn märke till, och de märker sådant mycket tydligare än vad vuxna gör.

Därför vill jag be er att tänka efter. Är det verkligen nödvändigt att ta den där snapsen eller dricka det där glaset vin? Är det verkligen barnen som står i fokus när ni fyller på era glas för första, för andra, för tredje gången?

Tänk efter före den här gången, och låt julen få vara barnens högtid, på riktigt, detta år. Jag lovar er att julen kommer att bli riktigt fin ändå.

Jag önskar er alla en riktigt god, och nykter, jul!

Maria Lindenryd

23 december 2016

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk