sida

Politik på riktigt!

Hela mitt politiska engagemang har alltid och kommer alltid gå ut på att varje enskild politisk fråga ska ha med ett funkisperspektiv. Jag tycker att det synsättet ska genomsyra varje departement på regeringsnivå och varje nämnd på kommunal nivå.

Hela mitt politiska engagemang har alltid och kommer alltid gå ut på att varje enskild politisk fråga ska ha med ett funkisperspektiv. Jag tycker att det synsättet ska genomsyra varje departement på regeringsnivå och varje nämnd på kommunal nivå.

Ibland kan konsensus ligga som en blöt filt över handlingsutrymmet. Vad jag menar är att absolut INGEN skulle t ex säga att ungdomar som nyttjar färdtjänst INTE självklart också borde räknas in i den kollektivtrafiksatsning som Vänsterpartiet har fått igenom, som gör att alla ungdomar åker gratis varje sommar i 3 år framåt. Ändå har det inte varit alldeles helt självklart att den frågan skulle upp på dagordningen. Den KOM dock upp på dagordningen – på partistyrelsen, där jag sitter och ut till partikamrater runtom i landsting, regioner och kommuner, för att bland annat jag uppmärksammade frågan.

Resultatet har blivit att flera regioner; nu senast Stockholms läns landstingsfullmäktige, tagit beslut om att ungdomar som nyttjar färdtjänst också kommer att få åka gratis varje sommar i 3 år framåt (minst – för såklart ska Vänsterpartiet driva på för att detta ska bli permanent.)

Vi vänsterpartister sätter laget före jaget och jag kan inte ta åt mig HELA äran för att ungdomar i Blekinge, Kalmar och Stockholm och förhoppningsvis snart Malmö, Göteborg, Halland och fler andra ställen runtom i landet nu får åka gratis färdtjänst, precis som deras kompisar som åker ordinarie kollektivtrafik. Detta är, som så många andra framgångar denna mandatperiod, en laginsats.

Det jag TÄNKER göra är dock att vara stolt över det faktum att jag högst påtagligt har drivit på i detta!

Nu blir det verklighet och jag och alla andra får kvitto på att politik är på riktigt och att Vänsterpartiet påverkar – både som individer och som kollektiv! Den här segern kommer att göra skillnad för många unga funkisvänner, som liksom alla andra självklart ska kunna komma ut och bada i sommar oavsett hur familjens ekonomi ser ut. Det är en politik för ett jämlikt samhälle för alla. Vänsterpartiet gör skillnad och jag gör skillnad i Vänsterpartiet. Det är politik på riktigt.

Veronica Kallander
11 maj 2018

Dela den här sidan:

Kopiera länk