sida

Sveket mot Hallonbergen

Hallonbergen dec 2015 lamporEfter ett välbehövligt jullov så har nu Sundbybergspolitiken snurrat igång igen. 2016 så är Vänsterpartiet i opposition efter avhoppen från C och Kd och efter att Miljöpartiet bestämt sig för att inleda ett samarbete med de fyra högerpartierna.

Efter ett välbehövligt jullov så har nu Sundbybergspolitiken snurrat igång igen. 2016 så är Vänsterpartiet i opposition efter avhoppen från C och Kd och efter att Miljöpartiet bestämt sig för att inleda ett samarbete med de fyra högerpartierna.

Traditionsenligt börjar vi det nya året med att titta tillbaks på det gamla, vilket är rätt trist.

Helgen innan jul var det stök i Hallonbergen – slagsmål, stenkastning, skadegörelse och polis tillkallades. Samtidigt jobbar Rissneambassadörerna sedan över ett år tillsammans med andra ungdomar för meningsfull fritid och umgänge. De styr upp julfirande, skidresor och en massa andra aktiviteter. Vi vet att det är ett arbete som ger resultat. Ändå valde det nya styret i december att rösta ned förslaget om att utse ambassadörer även i Hallonbergen.

Ca 60 % av Hallonbergsborna deltog i kommunalvalet 2014, i valdistriktet Duvbo 2 var det nästan 90 %. Det skiljer alltså ca 30 % i valdeltagande mellan de båda stadsdelarna – trettio procent! Ändå valde Miljöpartiet och högerpartierna i december att rösta ner vårt förslag om att kommunen ska verka för att höja det demokratiska deltagandet i alla stadsdelar.

Vänsterpartiet vill tillsammans med de boende skapa fler arbetstillfällen, utveckla kommunal service och öka det demokratiska deltagandet. Vi vill bygga nya och billiga bostäder och satsa på kultur och fritidsverksamheter. Vi vill bryta segregeringen i skolan och lyfta resultaten i Sundbyberg. Det enda förslag det blågröna styret har presterat hittills är att sälja ut Hallonbergarnas bostäder. Det är inget annat än ett svek mot Hallonbergen och de som bor där.

Jesper Wiklund

15 januari 2016

Dela den här sidan:

Kopiera länk