sida

Vänstern räddar krisande landsting!

Skulle du vilja ha en sjukvård som fungerar? Där de som behöver vård får det inom vettig tid? Skulle du vilja ha en smart kollektivtrafik med täta avgångar? Ett landsting där våra gemensamma skattepengar går till vård och kollektivtrafik istället för enorma vinster i skatteparadis och konstiga bolagslösningar?

Skulle du vilja ha en sjukvård som fungerar? Där de som behöver vård får det inom vettig tid? Skulle du vilja ha en smart kollektivtrafik med täta avgångar? Ett landsting där våra gemensamma skattepengar går till vård och kollektivtrafik istället för enorma vinster i skatteparadis och konstiga bolagslösningar?

Då måste vi byta styre i Stockholms läns landsting den 9 september!

Under snart 12 år har den borgerliga alliansen misskött Stockholms läns landsting. Det är tydligt att deras iver att ge högre vinster till privata företag (och ibland till vänner och släktingar) alltid går före medborgarnas bästa. Det sker hela tiden, oavsett om det handlar om att sälja vårdcentraler till extrema underpriser, köpa in konsulttjänster i miljardklassen utan underlag, färre avgångar på många busslinjer eller inköp av stödstrumpor för 6 000 kr/par. Listan på misskötseln kan göras lång.

En solig söndag i mars beslutade Vänsterpartiet Storstockholm om ett program med vår landstingspolitik. I dokumentet finns en framåtriktande politik som fokuserar på medborgarna, de anställda inom landstingsverksamheten och miljön.

Vänsterpartiet har en rad konkreta förslag som skulle göra livet bättre för många. Några exempel:

– Jobba för att certifiera medarbetare i kvinnofrid
– Öppna de stängda vårdplatserna
– Ambulanstransport ska vara avgiftsfri
– Återinför rullande mammografivagn
– Kostnadsfri akutsjukvård för barn
– Fler HBTQ-certifierade mottagningar
– Bättre kontakt mellan landstinget och socialtjänsten
– Färdtjänsten ska endast ha 1 zon, likt annan kollektivtrafik
– Bygg ihop tunnelbanan mellan Hjulsta och Akalla
– Inför trådbussar på flera ställen i länet
– Öka bemanningen inom vården
– Personalinflytande över arbetssituationen
– Inför kortare arbetstid med bibehållen lön på flera arbetsplatser inom landstingets verksamheter
– Stegvis införande av nolltaxa i kollektivtrafiken – med gratis resor för barn som första prioritet

Vänsterpartiets hela program för Stockholms läns landsting kommer att presenteras i god tid innan valet, håll utkik på www.stockholmsvanstern.se.

De listor med kandidater som Vänsterpartiet ställer upp med i landstingsvalet har också beslutats. Från Sundbyberg har vi fler kända namn på listorna; Christer Rydh, Veronica Kallander, Lukas Löfling, Jesper Wiklund, Moisés Ubeira, August Flensburg och nyss utflyttade Susanne Svärd. Listan för oss som bor i Sundbyberg toppas av Catarina Wahlgren, Norrtälje, Marta Aguirre, Sigtuna, och Thomas Magnusson, Solna.

Nu har vi alla ett uppdrag att berätta om hur Vänsterpartiet kan förbättra landstigets verksamhet, och alla som har rösträtt i landstingsvalet hoppas jag röstar på Vänsterpartiet i valet den 9 september.

Jag vet att jag vill ha en landstingspolitik för alla, inte bara de rikaste! Vad vill du?

Tobias Tengström
Ordförande Vänsterpartiet Sundbyberg
23 mars 2018

Dela den här sidan:

Kopiera länk