sida

Vänsterpartiet får rätt – igen!

Jesper på sundbyberg.se svartvit 2I budgetdebatten förra året bekräftade högerstyret att de plockade bort de pengar som behövs för att få till de två planerade högstadieskolorna i centrala Sundbyberg och i Ursvik. Man menade att de var för dyra och att man skulle låta privata aktörer lösa frågan istället – debatten websändes och finns att se på nätet här. Vänsterpartiet har kritiserat det här hårt, både i fullmäktige och i media.

I budgetdebatten förra året bekräftade högerstyret att de plockade bort de pengar som behövs för att få till de två planerade högstadieskolorna i centrala Sundbyberg och i Ursvik. Man menade att de var för dyra och att man skulle låta privata aktörer lösa frågan istället – debatten websändes och finns att se på nätet här. Vänsterpartiet har kritiserat det här hårt, både i fullmäktige och i media.

Om vi inte bygger ut våra skolor riskerar vi att få ännu större segregering, där kommunens skolverksamhet enbart blir en plats för de som nyligen kommit till Sverige eller de som inte gör ett aktivt val av skola. I ett Sundbyberg som växer så snabbt som det gör, riskerar vi dessutom att hamna i en situation där vi inte kan följa ens vad lagen kräver – erbjuda en plats till de Sundbybergsbarn som vill gå i våra skolor. Det är nämligen redan nu fullt, både i Grönkullaskolan och i Ängskolan. Det är därför glädjande att de blågröna nu backar. Tidigare i februari godkändes en detaljplan för skolverksamhet i en lokal i centrala Sundbyberg (korsningen Landsvägen – Löfströms allé). På kommunstyrelsen måndag 7/3 lägger man ett förslag om att genomföra en tävling där byggherrar får visa på olika förslag för hur man skulle kunna bygga en skola i Ursvik. Det är uppenbart att även stadens högerpolitiker insett att vi behöver fler skolor.

Vänsterpartiet får rätt – igen!

En annan sak att glädjas åt är att vi nu har fått en remiss angående några av de viktiga förbättringar som Vänsterpartiet fått igenom i budgetförhandlingarna med regeringen. Det handlar om gratis sjukvård i öppenvård för de som är 85 år eller äldre, det handlar om gratis tandvård för unga upp till 23 års ålder och det handlar om gratis preventivmedel för alla under 21.

Det handlar om att Vänsterpartiet gör skillnad.

Jesper Wiklund

4 mars 2016

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk