sida

Vem ska få bo i Sundbyberg?

julkalender-10-dec-vem-ska-fa-bo-i-sundbybergI början av juni i år flyttade jag till Sundbyberg. Jag älskar verkligen att bo i Sundbyberg. Jag har nära till affärer, restauranger, mitt jobb, och det finns bra ställen att springa på. Det verkar dock inte bara vara jag och min sambo som gillar Sundbyberg. Det märks inte minst genom alla byggnadsställningar som syns runt om i staden. Men vem ska Sundbyberg vara till för? Vilka ska få bo här?

I början av juni i år flyttade jag till Sundbyberg. Jag älskar verkligen att bo i Sundbyberg. Jag har nära till affärer, restauranger, mitt jobb, och det finns bra ställen att springa på. Det verkar dock inte bara vara jag och min sambo som gillar Sundbyberg. Det märks inte minst genom alla byggnadsställningar som syns runt om i staden. Men vem ska Sundbyberg vara till för? Vilka ska få bo här?

När vi letade efter bostad och gick på visningar förändrades till stor del min uppfattning och syn på boende och på min stad. Jag började tänka mera i kvadratmeterpriser, räntor och prisutveckling. Detta var för mig ett helt nytt sätt att se på min stad. Så hade jag aldrig sett på Uppsala, där jag bodde under min studietid.

Det är helt uppenbart att det är personer som jag som Sundbybergs stad vill ska flytta in i alla nyproducerade lägenheter som växer fram bakom byggnadsställningarna. Personer med hög utbildning och bra lön.

Men vad gör detta med personer som inte har råd med eller inte vill bo i bostadsrätter med kvadratmeterpriser på över 60 000 kronor? Vad händer med alla som bott i Sundbyberg i hela sina liv men inte har råd med att flytta eller bo kvar efter lyxrenoveringar?

Ja, vem ska Sundbyberg egentligen vara till för? Vilka ska få bo här? Jag vill att Sundbyberg ska fortsätta vara en stad med invånare som har olika bakgrunder. Jag vill att Sundbyberg ska vara en öppen stad för alla och inte att det ska vara storleken på din plånbok som avgör om du är välkommen att bo här. Därför är också Vänsterpartiet mitt självklara val.

Lukas Löfling
Medlem i Vänsterpartiet Sundbyberg
Ledamot i förbundsstyrelsen för Vänsterns studentförbund

10 december 2016

Dela den här sidan:

Kopiera länk