• Hem
  • I mötet med sun...
sida

I mötet med sundbybergarna får jag en ny bild av staden

Jesper WiklundJag har bott i Sundbyberg i mer än sex år. Det är längre än jag har bott i någon annan stad i vuxen ålder, och trots att jag rör mig ganska mycket i de olika stadsdelarna så kan jag konstatera att jag går i mina egna invanda hjulspår – jag träffar samma vänner och går till samma ställen som vanligt. Nu, som nytillträtt kommunalråd och gruppledare för Vänsterpartiet i Sundbyberg, har jag mycket att lära.

Jag har bott i Sundbyberg i mer än sex år. Det är längre än jag har bott i någon annan stad i vuxen ålder, och trots att jag rör mig ganska mycket i de olika stadsdelarna så kan jag konstatera att jag går i mina egna invanda hjulspår – jag träffar samma vänner och går till samma ställen som vanligt. Nu, som nytillträtt kommunalråd och gruppledare för Vänsterpartiet i Sundbyberg, har jag mycket att lära.

Lyckligtvis ställer många organisationer och individer upp med sin tid och delar med sig av sina kunskaper och tankar. Det är jag mycket tacksam för. En lärare som jag träffat berättade om projektet ”Skolsmedjan”, där skolpersonal bygger nätverk och träffas för att utbyta erfarenheter. Jag har träffat representanter för Kommunal, Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund och en representant från organisationen Företagarna. Jag har också besökt två av de fristående skolorna i kommunen. Från dessa olika möten tar jag med mig olika beskrivningar och historier. Jag får höra inspirerande berättelser om solidaritet och engagemang. Jag får höra om enträget arbete för goda arbetsmiljöer och friskvård. Men jag får också höra om hög arbetsbelastning, om personal inom privat hemtjänst som skrapar ihop så låg lön att de tvingas söka försörjningsstöd, och om administrationskrav som går ut över den verksamhet man egentligen vill och ska ägna sig åt.

Jag ser att det finns ett starkt engagemang för Sundbybergs stad, men jag ser även ett starkt engagemang för varandra – för sundbybergare och andra människor i vår omgivning. Man vill att vi politiker ska lyssna, och man kommer med många bra förslag. Jag har fått konkreta uppmaningar om att satsa på arbetsmiljöutbildningar, om att centralisera administrativa arbetsuppgifter och att införa sociala krav vid upphandlingar. Jag har fått tips om samverkan för att få till fler sommarjobb och om att samordna lokaler för företagare. Listan kan göras lång, och tack vare dessa möten är jag en klokare människa än jag var 2014.

Jag har många möten kvar att göra, och givetvis mycket mer att lära. Det ser jag fram emot. Hör av dig om du vill träffa mig eller om du vill att jag ska komma till din arbetsplats.

Jesper Wiklund

PS. Jag vill också uppmärksamma kommunstyrelsens beslut att bevilja Stjärnjouren fortsatt ekonomiskt stöd för sitt arbete med att förebygga sexuella övergrepp och våldtäkt. (https://www.sundbybergsnytt.se/relationer-farskvara/ )

Dela den här sidan:

Kopiera länk