sida

Alexander Molander

Namn:

Alexander Molander

Födelseår:

1989

Sysselsättning:

Boendestödjare

Stadsdel:

Lilla Alby

Vad har du för uppdrag inom partiet dag?

Idag är jag ersättare i förskolenämnden.

Vilka frågor brinner du mest för?

Vänsterpartiet har alltid varit mer än ett parti för mig. Det är även en folkrörelse för ett rättvist Sverige. Men som kulturvetare och musikvetare är min hjärtefråga kulturutveckling, som son till en mamma som är gift med en annan mamma är min hjärtefråga hbtq-rättigheter och som gammal musiklärare är min hjärtefråga skola. Men jag brinner även för klimatfrågor, antirasism och samers rättigheter.

Varför engagerade du dig i Vänsterpartiet i Sundbyberg?

Jag engagerade mig politiskt när jag såg vänner hamna fel på grund av utanförskap. Antirasism och klassfrågor är grundarna till att jag engagerade mig i just vänsterpartiet och när jag flyttade in till Sundbyberg fanns det ingen tvekan om att jag skulle vara fortsatt engagerad på lokal nivå.

Vad tycker du är Vänsterpartiets viktigaste fråga på kommunal nivå?

Jag tycker det är viktigt att vi backar fritidsgårdar och till och med jobbar för en utveckling av fritidsgårdarna. De har haft en stor betydelse för mig och många vänners uppväxt.

Vad är det bästa med din stadsdel?

Jag måste säga den vackra miljön, älskar att springa längst Bällstaån, kunna gå till centrum eller sätta mig i parken för att slappna av.

Idol?

Som livsidol har jag min egen mor, Sara Molander. Hon har gjort så mycket för mänskliga rättigheter som både f.d. vänsterpartist och kommunstrateg. Musikidol måste nog vara Mattias Alkberg.

Dela den här sidan:

Kopiera länk