• Hem
  • Vicki Broberg
sida

Vicki Broberg

Namn:

Vicki Broberg

Födelseår:

1988

Sysselsättning:

Skadereglerare inom facklig försäkring/ just nu student

Stadsdel:

Centrala Sundbyberg

Uppdrag inom partiet dag:

Ledamot i Kultur och Fritidsnämnden i Sundbybergs stad.

Idol:

Daisaku Ikeda

Varför engagerade du dig i Vänsterpartiet i Sundbyberg?

Jag började bli aktiv ett par månader innan valet 2018, när jag bodde i stadsdelen Rissne. Jag kände att det var dags att börja engagera sig politisk och bidra till Vänsterns centrala gräsrotsarbete och vara med och bygga en bred folkrörelse så att Vänstern kan få igenom alltmer av sin politik och förbättra vanligt folks liv.

Vilka frågor brinner du mest för?

Jag brinner för klassfrågor och ojämlikhet i alla dess former, I synnerhet barnfattigdom som är påtagligt i en kommun som Sundbyberg vars olika stadsdelar utmärker sig i att de socioekonomiska förhållandena är så skilda. I Hallonbergen och Rissne finns det många familjer och barn såväl som pensionärer som lever på fattigdomsgränsen där det lilla extra inte ryms i budgeten och livsvillkoren är kraftigt begränsade. Här kan Vänsterpartiet med sina reformer verkligen göra skillnad för väldigt många människor som är socioekonomiskt utsatta.

Vad tycker du är Vänsterpartiets viktigaste fråga på kommunal nivå?

Det finns väldigt många frågor på kommunal nivå, till exempelvis bostadsbristen i Sundbyberg, det finns långt ifrån tillräckligt med hyresrätter som vanligt folk har råd med. Jag vill se att fritidsgården174 i Rissne öppnas upp med generösa öppettider och aktiviteter så ungdomar har en naturlig mötesplats och ställe att hänga på med trygga förebilder.

Vad är det bästa med din stadsdel?

Det finns jättemycket bra med Sundbyberg, väldigt mycket konst, kultur och grönska för en sådan liten kommun. Tunnelbanestationens konst i Rissne är fantastisk. Kulturcentrum i Hallonbergen erbjuder mycket bra saker och det finns en gemytlig och dynamisk atmosfär i både Hallonbergen och Rissne som jag hoppas bevaras efter ombyggnationen av centrum.

Dela den här sidan:

Kopiera länk