artikel

Tack – vilken otrolig insats!

Valdagen är över och igår räknades de sista rösterna – vilket otroligt val vi har gjort och det är tack vare er!  

Även om det nationella valresultatet är väldigt tungt, så gjorde vi i Vänsterpartiet Sundbyberg ett fantastiskt val. Vi ökade med 2,2 procent och landade på 13,3 procent. Det är det bästa valresultatet sen räkningen började 1973 (så kanske det bästa resultatet någonsin…)! För det fick vi en artikel i Mitti.

Vi har haft tre valstugor öppna – varje dag! Vi har delat ut flygblad, knackat dörr, ringt väljare, bjudit på korv och kaffe, testat blodtryck, synts på sociala medier i den lokala tidningen och snackat politik med ung som gammal. En fantastisk insats från vår partiförening där vi tillsammans arbetat för en bättre värld. Stort tack för din tid och ditt engagemang. 

Tyvärr kan vi dock se att Vänsterpartiet på nationell nivå backade, och hur det blåbruna blocket gick fram endast tack vare SD:s tillväxt – partiet som olyckligtvis fick sätta dagordningen för större delen av valrörelsen. Vi står nu inför en framtid där ett rasistiskt parti reellt kommer påverka vår framtid. Det är väldigt oroande. Därför är det viktigare än någonsin att vi håller ihop, håller emot de vill splittra oss.

Vi kommer bli fler (bara sedan valdagen har vi fått 12 nya medlemmar i vår förening!) och vi kommer fortsätter kämpa. Vi kommer också dra viktiga lärdomar av denna valrörelse hur vi organiserar oss bättre och vinner debatten.
Kampen mot rasismen och för allas lika värde tar inte slut. 

Återigen, tack för hjälpen! Nu fortsätter vi arbetet vidare för ett mer jämlikt, solidariskt och rättvist Sundbyberg! 

Mvh
Valledningen V Sundbyberg

Dela den här sidan:

Kopiera länk