Aktiviteter

Nya vänskaper och bättre flås med Sundbybergs stads hälsoprojekt!

Att Sveriges kommuner befinner sig i ett utmanande ekonomiskt läge till följd av den svältbudget regeringen och Sverigedemokraterna gett kommuner och regioner har nog undgått få. Det märks i hela Sundbybergs stads verksamhet. I ett så tufft läge är det viktigt att påminna sig om de många bra sker som vi i Sundbybergsmajoriteten och Sundbybergs stad ändå gör. En av dessa saker är det hälsoprojekt som pågått under våren inom äldreomsorgen i Sundbybergs stad i samarbete med Gymnastik- och idrottshögskolan.

Karl Pearsson är ledamot för Vänsterpartiet Sundbyberg i Äldrenämnden och har deltagit i hälsoprojektet under våren.

Jag såg det som en fantastisk möjlighet att få bättre koll på mina värden under ledning av sakkunniga hälsopedagoger, säger Karl om sitt deltagande.

Två gånger i veckan träffades deltagarna för att träna cirkelträning tillsammans, både vid träffpunkten i Hallonbergen, vid utegymmet vid Lötsjön och på Gymnastik- och idrottshögskolan. Det var fokus på varierande övningar för att träna både rörlighet och styrka. På enskild träning före och efter projektet genomfördes även individuella hälsotestar för varje deltagare, där bland annat maxpulsen testades och jämfördes.

– Jag har träffat många nya vänner och vi har lovat varandra att fortsätta träna så länge det går. Dessutom har jag fått bättre flås, säger Karl och fortsätter:

– Vilka fantastiska möjligheter det ändå finns i vår kommun och på våra träffpunkter. Det finns hur mycket aktiviteter som helst, det är bara att välja det som intresserar en själv. Som sumpanbo gör det mig glad, som ledamot i Äldrenämnden blir jag stolt över vår fina verksamhet!

Karl Pearsson
Ledamot i Äldrenämnden

Dela den här sidan:

Kopiera länk