artikel

Välkomna – Vänsterpartiet Sundbybergs nya gruppledare!

På medlemsmötet 12 juni valde våra medlemmar nya företrädare för partiet.

Till gruppledare valdes Towe Bengtsson, som sedan 2021 varit vice gruppledare för Vänsterpartiet Sundbyberg och sedan valet 2022 är kommunalråd. Towe tar nu över stafettpinnen som partiföreningens förstanamn och tillträder därmed även som vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Det är med glädje och förväntan jag tar mig an detta uppdrag. Att tillsammans med våra otroliga förtroendevalda få driva progressiv vänsterpolitik för ett mer rättvist och jämlikt Sundbyberg är en stor ära, säger Towe.

Vid hennes sida tar Amanda Möllenhoff plats som vice gruppledare och nytt kommunalråd tillika ordförande för förskolenämnden i Sundbybergs stad. Amanda har länge varit engagerad inom Vänsterpartiet och har lång erfarenhet som lärare, folkbildare och föreningsengagerad i Sundbyberg, bland annat som medgrundare av Kvinnojouren i Sundbyberg. Hon sitter sedan förra mandatperioden som ledamot i kommunfullmäktige och bor i Hallonbergen med sin familj sedan en nylig flytt från Ör.

– Jag är otroligt hedrad av detta förtroende och ser mycket fram emot att nu få möjlighet att arbeta på heltid med politik och lägga hela mitt fokus på Sundbyberg och stadens förskolor, säger Amanda.

Vi säger – stort grattis båda två!

För första gången leds nu partiföreningen av tre kvinnor – gruppledare Towe Bengtsson, vice gruppledare Amanda Möllenhoff och ordförande Karin Bylund.

Dela den här sidan:

Kopiera länk