Nyhet

Digital kommunikatör sökes

Är du en driven, kreativ och självgående person med framåtanda? Vill du vara med i en av Sveriges mest växande politiska folkrörelse som strävar efter ett mer solidariskt Sverige? Om du brinner för kommunikation och vill stärka vår partiförening i kommande valrörelse, då kan det vara just dig vi söker!

Om tjänsten

Vänsterpartiet Sundbyberg söker nu en digital kommunikatör vars huvudfokus är att arbeta med våra digitala och sociala kanaler. Vänsterpartiet i Sundbyberg har en hög ambition inför kommande valrörelse och val och du kommer få stor inblick i det politiska hantverket och valarbetet.

Tillsammans med våra gruppledare och vår politiska sekreterare kommer du att stärka upp Vänsterpartiet Sundbybergs kommunikationsarbete för valvinst 2022. Sista veckorna innan valet kan arbetet även omfatta praktiskt valarbete så som organisering och bemanning av valstugor och vid andra aktiviteter.

Dina arbetsuppgifter

Som digital kommunikatör ansvarar du för Vänsterpartiet Sundbybergs närvaro i digitala kanaler där du producerar och publicerar innehåll, tillsammans med ansvarig gruppledare. Tillsammans ansvarar ni för Vänsterpartiet Sundbybergs externa kommunikation I dina arbetsuppgifter ingår att planera, genomföra och följa upp olika kommunikationsinsatser där både text, bild, ljud och rörlig bild är i fokus.

För att lyckas i rollen behöver du vara en skicklig skribent som är van vid att målgruppsanpassa ditt budskap och på ett tydligt och enkelt sätt förklara komplexa politiska budskap. Du kommer även att arbeta med enklare grafik, layout samt bild- och filmredigering. Det kan också handla om att ta fram kommunikationsplaner, analysera innehåll och stötta upp i pressarbete. Vi ser gärna att du snabbt kan växla mellan strategiska perspektiv och operativt genomförande av både stora och små kommunikationsinsatser. Du utvecklar och förbättrar nuvarande arbetssätt och delar gärna dina kunskaper med dina kollegor.

Du ska ha god kunskap om Vänsterpartiets politik och dela våra värderingar. För att trivas i tjänsten bör du ha god samarbetsförmåga, möjlighet att snabbt sätta dig in i frågor och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Tidigare erfarenhet av valarbete, ideella/politiskt styrda organisationer och arbetslivserfarenhet inom kommunikation är meriterande.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • Ansvara och driva Vänsterpartiet Sundbybergs digitala- och sociala kanaler, inklusive ett strategiskt tänk kring innehåll och interaktion.
  • Mäta, följa upp och analysera genomslag hos målgrupperna
  • Producera textinnehåll till samtliga kanaler, allt från kortare inlägg i sociala medier till längre artiklar.
  • Ansvara för digital annonsering
  • Omvärlds- och mediebevakning i både digital och tryckt media
  • Hålla sig informerad om Vänsterpartiets politik, sundbybergspolitik och rikspolitik. Det innebär även att ha koll på vad Vänsterpartiet drivit för politik i kommunen tidigare.

Du är som person

  • Brinner för digital kommunaktion
  • Är kreativ, självgående och vågar ta egna initiativ
  • Har stort intresse och vana av att skapa, förstå, tolka och agera på politiska uttalanden
  • Har god förmåga att identifiera och paketera framgångsrika budskap
  • Har erfarenhet av att analysera genomförda marknadsföringsaktiviteter
  • Har en mycket god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt
  • Bottnar i Vänsterpartiets värderingar och åsikter

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • Produktion av rörligt material
  • Erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation
  • Arbete i Adobe, Canva eller andra redigeringsprogram
  • Sökmotoroptimering och tillgänglighetsanpassning
  • Press och annat opinionsarbete

Omfattning och tillträde

Anställningens omfattning är 100 % och innebär flexibel tjänstgöring, kvällar och helger kan förekomma. Veckoarbetstiden är 38,75 timmar. Tillträde enligt överenskommelse men vi ser gärna en start 1 mars 2022. Anställningen sträcker sig maximalt till 30 september 2022.

Kollektivavtalsenlig lön enligt överenskommelse. Lön för den politiska sekreteraren är individuell och reglerad i överenskommelse mellan partiföreningen i det anställningsavtal som upprättats mellan Sundbybergs stad och politiska sekreteraren. Uppdraget benämns politisk sekreterare och är reglerat i Kommunallagen. Detta innebär att du har rätt till tjänstledighet från din nuvarande arbetsplats, din roll är dock digital kommunikatör.

Skicka din ansökan

Vi tar gärna emot din ansökan med CV, personligt brev och några arbetsprover. Skicka gärna din ansökan och eventuella frågor till [email protected] senast 12 januari 2022. Uppge referens ”Ansökan Kommunikatör”.

Ansökan kan tas emot även efter 12 januari 2022, men då vi eftersöker en person som kan börja redan 1 mars 2022, kommer kallelse till intervjuer starta ganska omgående.

Vid frågor, maila ovan eller kontakta Moisés Ubeira på 070-087 6986.

Dela den här sidan:

Kopiera länk