sida

Blå, blå vindar och vatten.

jesper_porträtt2Efter tre veckor av politiskt vakuum är det nu klart – ett blå-blå-blå-blå-grönt styre tar över staden när Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Centerpartiet går ihop med Miljöpartiet för att ta över makten och göra röda Sundbyberg djupt blått.

Efter tre veckor av politiskt vakuum är det nu klart – ett blå-blå-blå-blå-grönt styre tar över staden när Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Centerpartiet går ihop med Miljöpartiet för att ta över makten och göra röda Sundbyberg djupt blått.

Hur det påverkar den budget vi lagt är ännu oklart. Senast på måndag måste andra alternativa budgetar läggas fram av det nya kvintetten. Nämnderna väljs om i december och även där kan det komma att bli en del förändringar – framför allt kring vilka som sitter som ordförande och viceordförande.

För Vänsterpartiets del innebär det att vi går i opposition. Vi kommer få svårare att få genomslag för vår politik i nämnder och kommunfullmäktige – trots att sundbybergarna i valet 2014 var tydliga med att de ville ha mer vänsterpolitik. Men vår politik ligger fast, vi vet vad vi vill och vi är tydliga med det. Vi fortsätter jobba för fler och billigare hyresrätter, en skolgång där alla får den hjälp de behöver, en äldreomsorg som fokuserar på kvaliteten, en stad där alla kan känna sig trygga och en fritid som låter oss utvecklas. Vi fortsätter bedriva vår politik för ett Sundbyberg där alla får plats.

Jesper Wiklund

13 november 2015

Dela den här sidan:

Kopiera länk