• Hem
  • Dags för ny mat...
sida

Dags för ny match

V Sthlm Pride ballong 2Hoppas ni har fått njuta av sommaren något. Till skillnad från rikspolischefen kan jag inte skryta om att vara vare sig solbränd eller några kilon lättare, men sommaren kan vara bra för det. Nu är det dock hög tid att sätta fart igen. Visserligen har vi varit igång ett tag redan – Rissne Pride, Stockholm Pride med panelsamtal på Kulturhuset och parad plus enskilda insändare har gett sommaren några politiska andrum.

Hoppas ni har fått njuta av sommaren något. Till skillnad från rikspolischefen kan jag inte skryta om att vara vare sig solbränd eller några kilon lättare, men sommaren kan vara bra för det. Nu är det dock hög tid att sätta fart igen. Visserligen har vi varit igång ett tag redan – Rissne Pride, Stockholm Pride med panelsamtal på Kulturhuset och parad plus enskilda insändare har gett sommaren några politiska andrum.

I Sundbyberg har staden i år haft extra mycket sommaraktiviteter för ungdomar – både i egen regi och genom flera av de många bra ideella föreningar som finns i kommunen. Det här är ett resultat av de pengar som Vänsterpartiet fick igenom i budgetförhandlingarna med regeringen förra året – vänsterpolitik i praktiken alltså! Dessvärre har staden som ett resultat av maktskiftet vid årsskiftet, slutat att erbjuda barnen som gått ut årskurs 9 sommarjobb – högerpolitik i praktiken.

Snackisen i lokalmedia den här veckan är annars mest att Moderaterna skryter om hur de plockat bort aula, skolbibliotek och fritids ur en skollokal som håller på att rustas. Skönt att ingenting har förändrats hos högern de senaste 50 åren i alla fall. Vissa saker tycks eviga.

Så nu när vi kör igång så handlar det framför allt om att visa på vårt alternativ. Vi gör det i debatten i fullmäktige, i media, på gator och torg. Det handlar om fler sommarlovsaktiviteter mot färre sommarjobb. Det handlar om fler hyresrätter mot privatiseringar och utförsäljningar och det handlar om skolbibliotek mot skattesänkningar. Det är den här matchen Vänsterpartiet tar, för ett öppet Sundbyberg för alla. Och det är vi som kommer vinna den!

Jesper Wiklund

22 augusti 2016

Dela den här sidan:

Kopiera länk