sida

Towe Bengtsson

Namn:

Towe Bengtsson

Födelseår:

1987

Sysselsättning:

Kommunikatör/projektledare och vice gruppledare

Stadsdel:

Stora Ursvik

Vad har du för uppdrag inom partiet dag?

  • Vice gruppledare och oppositionsråd för Vänsterpartiet Sundbyberg.
  • Ersättare i kommunstyrelsen.
  • Ledamot Grundskole- och gymnasienämnden
  • Ledamot Exploaterings- och näringslivsutskott
  • Ledamot Kommunstyrelsens upphandlingsutskott
  • Suppleant Norrenergi

Vilka frågor brinner du mest för?

Framförallt brinner jag för barns rättigheter och tycker att barnperspektivet i politiken och samhället måste bli starkare och väga tyngre. Jag tycker att skola och förskola är otroligt viktigt och rätten till en rättvis, jämlik och utvecklande utbildning är inget man någonsin får tumma på. Men jag brinner också bla för jämställdhet, jämlik sjukvård, för inkluderade och demokratisk digitalisering och rätten till en bostad. 

Varför engagerade du dig i Vänsterpartiet i Sundbyberg?

Som tonåring engagerade jag mig i Ung Vänster i Skövde och Skaraborg. Sedan dess har jag flyttat runt och bott på olika platser så som Göteborg , Uppsala och Stockholm. Jag flyttade till Sundbyberg för 10 år sedan och landade äntligen i en stad som kändes hemma. Efter en tid borta från den organiserade politiken ville jag engagera mig igen. ’För mig känns det självklart att vara med och påverka för en bättre värld.

Vänsterpartiet är det självklara valet för mig. Det parti som står upp för varje människa och skapar förutsättningar för alla individer att hitta sin plats. Som står upp  jämlikhet, jämställdhet och rättvisa i en värld som allt mer polariseras till ett vi och dom.

Vad tycker du är Vänsterpartiets viktigaste fråga på kommunal nivå?

Rätten till trygghet och stabilitet. Vi ska vara en trygg stad för alla våra medborgare att växa och leva i. Oavsett hur du ser ut, vilken inkomst dina föräldrar har eller vilken stadsdel du bor i ska du ha samma möjligheter att växa, utvecklas och leva.

Vad är det bästa med din stadsdel?

Framförallt den familjära känslan mellan oss grannar. Stora Ursvik är en livfull och barnvänlig stadsdel som bjuder in till lek och äventyr, som dessutom har närhet till skog och natur.

Idol?

Ruth Bader Ginsburg

Dela den här sidan:

Kopiera länk