Pressmeddelande

Jesper Wiklund och Veronica Kallander toppar kommunlistan

Veronica Kallander och Jesper WiklundJesper Wiklund och Veronica Kallander toppar Vänsterpartiets lista i kommunvalet. Det beslutades på Vänsterpartiet Sundbybergs årsmöte idag.

Jesper Wiklund och Veronica Kallander toppar Vänsterpartiets lista i kommunvalet. Det beslutades på Vänsterpartiet Sundbybergs årsmöte idag.

Jesper Wiklund bor i Storskogen med sin nioårige son, han arbetar som ombudsman för Unionen och har sin bakgrund inom freds- och solidaritetsrörelsen.

– Sundbyberg är ett bra ställe att bo på, men jag oroar mig för hur klyftorna mellan människorna här ökar. Det gäller allt från bostadsområden till skolor och kultur.  Vi kommer att fortsätta driva en tydlig politik för en bättre välfärd utan vinstintressen, för fler hyresrätter och fler vuxna i skolan, säger Jesper Wiklund.

Veronica Kallander bor i en av Duvbos hyreslägenheter med sin man och tre katter. Hon sitter själv i rullstol och är en stark röst för funktionsnedsattas rättigheter, i kommunen såväl som i den nationella partistyrelsen där hon också sitter. Både Jesper Wiklund och Veronica Kallander är sedan tidigare aktiva i kommunpolitiken.

– Vänsterpartiet är alternativet för den som vill ha en politik för omtanke och solidaritet, mot girighet och egenintresse. I kommunfullmäktige är det vi som höjt rösten när hyresrätter sålts ut eller när äldreomsorgen privatiserats och aktivt motarbetat rasism. Det är också vi som ligger bakom beslut om utökad läxhjälp och att fler hyresrätter byggs och det är vi som tagit initiativ till att få partierna att jobba tillsammans för att förbättra skolan. Det arbetet kommer vi fortsätta, säger Veronica Kallander.

Vänsterpartiet har idag fyra platser i kommunfullmäktige, men hoppas på att få åtminstone ett till mandat efter valet. På valbar plats återfinns även Peter Laine, Ina Franzén och Marielle Nakunzi.

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk