Insändare

Hallonbergen är inte till salu

Jesper WiklundHusen i Hallonbergen behöver renoveras. Det är stor risk att det medför kraftiga hyreshöjningar. Vänsterpartiet i riksdagen satsar 3 miljarder för nybyggnation, energieffektivisering och upprustning av hyresrätter. Med det stödet kan hyrorna hållas på en rimlig nivå. I avsaknad av statligt stöd driver vi i kommunen att hyresgästernas inflytande stärks. Har hyresgästerna inte utrymme för en hyreshöjning måste renoveringsambitionerna ses över för att hitta en nivå som motsvarar de boendes betalningsförmåga. Vi vill också att människor i bostadsområdena anställs i upprustningsarbetet.

Husen i Hallonbergen behöver renoveras. Det är stor risk att det medför kraftiga hyreshöjningar. Vänsterpartiet i riksdagen satsar 3 miljarder för nybyggnation, energieffektivisering och upprustning av hyresrätter. Med det stödet kan hyrorna hållas på en rimlig nivå. I avsaknad av statligt stöd driver vi i kommunen att hyresgästernas inflytande stärks. Har hyresgästerna inte utrymme för en hyreshöjning måste renoveringsambitionerna ses över för att hitta en nivå som motsvarar de boendes betalningsförmåga. Vi vill också att människor i bostadsområdena anställs i upprustningsarbetet.

I slutändan handlar det om vem vi renoverar för. Är det för sundbybergarna som bor här nu eller är det för att locka välbärgade personer med fet plånbok, samtidigt som nuvarande hyresgäster tvingas flytta? Tycker du som oss att våra hem inte är till salu? Rösta på Vänsterpartiet den 14:e september.

Jesper Wiklund (V)

Dela den här sidan:

Kopiera länk