Pressmeddelande

Satsning på jobb för personer med funktionsnedsättning

Jesper Wiklund och Veronica KallanderVänsterpartiet vill att Sundbybergs stad stärker möjligheterna till arbete för personer med funktionsnedsättning.

Vänsterpartiet vill att Sundbybergs stad stärker möjligheterna till arbete för personer med funktionsnedsättning.

– Vi vill använda stadens goda samarbete med näringslivet till att utveckla traineeplatser och praktikplatser. Staden behöver skapa fler jobb i sina egna verksamheter, men kan också bli bättre på att ställa krav på företag som man upphandlar varor och tjänster från så att de anställer personer med funktionsnedsättning. Det handlar om att anpassa arbetsmarknaden till den mångfald av förmågor och förutsättningar som finns i samhället och arbetslivet, säger Jesper Wiklund (V), kandidat till kommunfullmäktige.

Arbetslösheten är stor bland personer med funktionsnedsättning. Enligt SCB uppger också så mycket som var tredje person med nedsatt arbetsförmåga att de utsatts för diskriminering eller kränkande särbehandling i arbetslivet just på grund av sin funktionsnedsättning.

– Många gånger handlar det om personer med en hög utbildning, som ändå inte kommer ut på arbetsmarknaden. Staden kan spela en viktig roll för att överbrygga de fördomar och den rädsla som kan finnas för att anställa en person med funktionsnedsättning, säger Veronica Kallander, kandidat till kommunfullmäktige.

Även i riksdagen arbetar Vänsterpartiet för att stärka möjligheterna till arbete och försörjning för personer med funktionsnedsättning. Partiet har presenterat ett 13-punktsprogram som bland annat innehåller miljardsatsningar på ökade lönestöd och extra stöd till arbetsgivare som tar emot personer med lönestöd.

Dela den här sidan:

Kopiera länk