artikel

Ge palestinierna en röst!

Sverige erkände staten Palestina för flera år sedan. Vad hände sen? INGENTING.
Palestiniers vardagsliv är lika svårt som innan, eller näe – det har blivit mycket värre. Det krävdes tydligen en smärre massaker för att media och världen skulle vakna upp och hajja läget nu.

Det är bra att Palestina är i fokus, trots tragiska omständigheter. Men jag är samtidigt frustrerad över att situationen i Palestina sett ut såhär jämt. Det är inget nytt att palestinier utsätts för tortyr, skrämselpropaganda och lever i samhällen där el och vatten är tillfälligheter. Vet ni vad som sker när strömmen går i området där Palestinas enda sjukhus för spädbarn ligger? Jo, då slutar alla maskiner att fungera, de livsuppehållande insatserna dör, och det gör barnen också. OM inte läkarna hinner utföra jobbet som maskinerna annars gör, de har 2 minuter på sig att agera; det är omöjligt att rädda alla barn.

Det är heller inget nytt att palestinier vräks från sina hem för att israeliska bosättare bestämt sig för att de har rätt till marken. Det är ingen nyhet att israelerna har byggt en enorm motorväg för att snabbt kunna ta sig till Jerusalem. Palestinier på västbanken får ej använda motorvägen, de hänvisas till andra vägar som leder till staden som betyder så mycket för kristna, muslimer och judar. Jerusalem ska vara en stad öppen för alla!

Jag har bara beskrivit en bråkdel av den fruktansvärda vardag som är palestiniers verklighet idag, men jag vill be er att läsa på och engagera er utifrån egna villkor. Bojkotta alla varor från Israel. Märket ”Jaffa” är ett israeliskt märke, apelsiner och grapefrukt från Jaffa finns tyvärr i de flesta svenska butiker. Välj bort!

När ni handlar, titta på streckkoder. Börjar koden med siffrorna ”729” är varan från Israel, köp inte, enkelt sätt att agera!

Tips: www.palestinagrupperna.se innehåller mycket info om Palestina och rådande situation.
Sätt hårt mot hårt, agera på gräsrotsnivå och pressa även makthavare att agera, ge palestinierna en röst!

Info om Sveriges erkännande av staten Palestina finns här:
www.expressen.se/…/sverige-erkanner-palestina-har-ar-7-pun…/

Yalla, nu måste en förändring ske, på riktigt!

 

Ina Franzén

26 maj 2018

Dela den här sidan:

Kopiera länk