Blogg

Nu tar vi 2019 med stormsteg!

Alla stora förändringar börjar med små steg, precis som ett samtal mellan två personer som leder till samtal med nya personer. Och så skickas budskapet vidare och når fler och fler. På samma sätt som vinden ökar i styrka om den får rätt förutsättningar, kan samtal och möten mellan människor i förlängningen leda till önskade förändringar. Men förändringarnas vindar kan också blåsa åt fel håll och uppnå en oanad styrka som vi måste se upp för. Här ser vi historien upprepa sig i realtid på flera platser i världen.

2019 börjar med ett osäkert politiskt läge i Sverige och vi står därför ännu utan regering. Moderaternas och Kristdemokraternas budget som gick igenom med stöd från Sverigedemokraterna är katastrofal. Busskort för unga på sommaren dras in, Jämställdhetsmyndigheten läggs ner och resurserna för klimatet dras ner drastiskt, för att bara nämna några exempel. Det här är något som Vänsterpartiet aldrig kommer att acceptera!

I Sundbyberg blåser mittenstyrets vindar i minoritet. Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet har bildat styre som kräver ytterligare stöd för att få igenom sina reformer. Här kommer Vänsterpartiet i opposition att ha en avgörande roll. Vi kommer att ge vårt stöd till beslut som gynnar alla, men inte till beslut som bara gynnar de rikaste och som leder oss i fel vindriktning –  oavsett det gäller frågor om bostäder, miljö eller trygghet.

Vänsterpartiet gjorde ett strålande val i Sundbyberg och ökade mest av alla partier. Vi lovar att förvalta förtroendet med omsorg. Det gäller parlamentariskt i kommunfullmäktige, men självklart fortsätter vi också vår höga närvaro utanför stadshuset, på gator, torg och i centrum, och skapar möten med medborgare, verksamheter, föreningar och andra.

Vi har haft en historisk medlemstillströmning i Vänsterpartiet. När vi är många som vill engagera oss och driva frågor åt samma håll så kan goda effekter uppnås! Men vi måste bli ännu fler som inleder goda samtal och pekar på en annan väg framåt. Här är var och en av oss en viktig faktor. Ingen insats är för liten! För Vänsterpartiet visar på en annan väg framåt och vi kämpar för en fungerande välfärd. Inte bara för de rikaste. Vi måste berätta om vad vi tror på, om och om igen! Precis som klimatstrejkaren Greta Thunbergs mamma nyligen skrev om sin dotter: ”Ingenting Greta säger är nytt. Det hon säger har sagts gång på gång av andra, men ingen har velat lyssna.”

Med vind i seglen tar vi 2019 med stormsteg!

Catja Kaloudis
9 januari 2019

Dela den här sidan:

Kopiera länk