Blogg

”The KLF has now left the music industry”

The KLF var bland de största artisterna i början på 90-talet. Det var en kombination av popkollektiv, anakro-aktivister, arty farty konstnärer och provokatörer. Jag älskade dem.

När KLF -92 bestämt sig för att lämna musikindustrin så gjorde de det med besked. De ska ha skjutit (blankt) med automatvapen på Britt awards, vrålat ”The KLF has now left the music industri” till den chockade publiken och dumpat ett dött får på efterfesten.

Nu är det min tur att gå vidare. Från årsskiftet har jag lämnat över rollen som gruppledare för Vänsterpartiet Sundbyberg till stjärnan Catja Kaloudis. Catja kommer vara den som sitter i Hallonbergen på tisdagar, som har koll på vad som händer i stadshuset och som kan ringa och bråka med Förvaltaren, som lyfter era frågor i interpellationer och med förvaltningarna, som ni kan vända er till när ni undrar hur fan politikerna tänkt egentligen. Kort sagt – Catja är vår representant i stadshuset.

Det är mycket jag kommer sakna med det förtroende ni gett mig under de fyra år jag varit heltidspolitiker – alla fantastiska medarbetare i kommunen (allt från hemtjänstpersonal, till lärare, socialsekreterare och gata-parkförvaltning); möjligheten att faktiskt kunna påverka staden vi bor i att bli lite mer jämställd, jämlik och hållbar, verksamhetsbesöken runt om i stan – minns särskilt ”Underverket” som varit på min bucket list länge (Råstagaraget finns kvar på samma lista).

Mest av allt kommer jag dock sakna alla möten med sundbybergarna. Det är en härlig känsla när folk på tunnelbanan vill veta vad som hände med äldreboendet i Storskogen, när mannen utanför biblioteket hälsar ”fortsätt kämpa” eller kvinnan i kassan på Matcenter Hallonbergen har synpunkter på centrumförsäljningen. Ett stort tack till alla er som hört av er via telefon, mejl, brev, i valstugan eller på stan’ – med synpunkter, frågor och idéer. Ni är ovärderliga och ert engagemang gör Sundbyberg till den underbara stad det är.

Fortsätt ställa frågor när vi ses på stan, fortsätt höra av er med synpunkter på hur vi – vi tillsammans – ska göra Sundbyberg till en plats för alla, inte bara de rikaste.

Nu har jag lämnat heltidspolitiken, men inte politiken. Jag är inte KLF – det blir inga slaktade får eller automatvapen. Kampen fortsätter – på stan, på nätet, på arbetsplatsen, på kvällar och på helger.

En stor kram till er alla.

Jesper Wiklund
25 januari 2019

Dela den här sidan:

Kopiera länk