Blogg
sara hamrin

Möt Sara Hamrin, facklig kämpe och vänsterpartist

Vi träffas på Gröna stugan vid Lötsjön, en plats som Sara valt för att den är vacker och nära hemifrån. Sara brukar löpträna runt sjöarna och gillar det nya utegymmet på Golfängarna. Det är bra att det satsas på sådant som är gratis för folk att nyttja, tycker hon.

Med undantag för ett par år i centrala Sundbyberg, så är Sara trogen Rissnebo sedan 1986. Där bor hon tillsammans med sin sambo. Faktum är att hela familjen är samlad i Sundbyberg.

Redan som 16-åring sorterade Sara post på Tomteboda under loven. Efter gymnasiet började hon arbeta som brevbärare på Citymail , där hon varit anställd i 20 år nu.

– Nu går du med i facket, var det första pappa sa när jag fick jobbet, berättar Sara.

Sagt och gjort, Seko, Service- och kommunikationsfacket, fick en ny medlem. Redan 2008 fick hon frågan om att bli skyddsombud av sin chef, och tackade ja. Sara tycker att det både är utvecklande för henne själv och att det är häftigt att känna styrkan i när en hel grupp arbetar mot samma mål.

Hon värnar särskilt om vikarier och nyanställda och påminner sina äldre kollegor att vara föredömen. Sara brinner helt enkelt för en bra arbetsmiljö för sig och alla sina arbetskamrater, oavsett anställningsform.

– Jag tjatar om att lyfta rätt. Du har bara en rygg brukar jag säga, berättar Sara.

Alla ska ha koll på vad som gäller vid brand, att använda hjälm och rätt utrustning och hantera risksituationer om det t ex är otryggt i en trappuppgång.  Ibland känner hon sig tjatig, men hon ger sig inte förrän alla har det bra på jobbet.

– Jag tar fighten om det är något. Jag kan inte hålla tyst, lite som Hanna från Arlöv, säger Sara.

Sara bär Sundbybergsbanderollen på 1 maj.

Det politiska engagemanget började redan hemma där den socialistiska nyhetstidningen Flamman låg på köksbordet och pappa och farfar ofta diskuterade vänsterpolitik. På gymnasiet gick Sara med i Ung Vänster och för ca 10 år sedan tog hon steget in i Vänsterpartiet.

Inför valet 2018 stod Sara för första gången på Vänsterpartiet Sundbybergs lista till kommunfullmäktige. Sedan januari 2019 är Sara ledamot för Vänsterpartiet i valnämnden i Sundbyberg.

– Vill man förändra något behöver man också bidra själv. Tillsammans är vi starka, avslutar Sara.

7 oktober 2019
Sofia Kuno, politisk sekreterare

Dela den här sidan:

Kopiera länk