Blogg

Julkalendern: Solidaritet är framtiden

Under december månad publicerar vi en julkalender. Det är bloggtexter om aktuella ämnen som är viktiga för oss som parti och våra medlemmar. Idag  skriver Leif Andersson om solidaritet, pandemin och om vilka som vinner SM-guld 2021…

Nu är advent här igen och den behövs denna mörka tid på året. Jag är inte det minsta religiös men advent och jul är ändå något fint – tid för extra mycket kärlek, värme och eftertänksamhet.

Ett år som detta, med mest katastrof, död, sjukdom och en massa oro behövs inte något stort för att bli glad. Allt som har något positivt med sig suger man åt sig. Vad hoppas jag på i allt detta? Jo att vi lär oss att ensam aldrig är stark, att vi kan klara det mesta men bara om vi är tillsammans. Det absolut vackraste ordet jag vet är solidaritet och det ordet kan aldrig bli omodernt. Och genom solidaritet med varandra ska vi klara denna Covid-19-pandemi.

2021 är året som egentligen bara kan bli bättre och visst ska vi tillsammans se till att det blir så. I min värld ska vi inte ha orättvisor, fattigdom och utanförskap. Och allt börjar hos oss själva. Vill vi förändra så gör vi det ihop. USA tog till slut sitt ansvar och valde bort Trump och nu är det tid att vi tar vårt ansvar. Jag vill ha ett Sverige där jag med stolthet pratar om vårt gemensamma och där alla är lika viktiga. Ett samhälle som är VI – inte vi, dom, ni och oss.

Jag blir både glad och väldigt stolt över att få chansen att skriva på Vänsterpartiets sida – ett parti som står mig väldigt nära politiskt idag tack vare omtanken om den lilla människan. Ett samhälle är ALDRIG starkare än den svagaste länken och lova mig en sak – källgranska allt på sociala medier. Det är så sjukt mycket lögner och påhittade saker. Och risken är att om man läser det tillräckligt ofta så blir det tyvärr en sanning till slut.

Till nästa år önskar jag att Bajen tar SM-guld i fotboll 2022. Ni vet var ni hörde det först.

Jag önskar alla som läser detta, inklusive Vänsterpartiets medlemmar och Moises som bjudit in mig att få komma till tals, en riktigt god jul och ett gott nytt och mycket bättre 2021. Och vila i frid alla som gått bort i detta vidriga virus. Vi ska aldrig glömma er!

Och slutligen, något jag har lärt mig av mina fantastiska hundar Nicko och Hugo – Lev nu, just denna sekund.

Leif Andersson

Dela den här sidan:

Kopiera länk