Blogg

Julkalendern: Vi måste pussla ihop samhället

Under december månad publicerar vi en julkalender. Det är bloggtexter om aktuella ämnen som är viktiga för oss som parti och våra medlemmar. Idag skriver Sara Hamrin om att bara vänsterpolitik kan få samhällspusslet att hålla ihop. 

I ett samhälle som fungerar för oss alla så måste alla pusselbitar vara bitar som passar ihop. Om ett pussel saknar en bit så får man inte ett färdigt pussel. Samhällets pussel börjar tappa sina bitar. Vänsterpartiet räddar pusslet genom att tejpa ihop det med rödtejp. Men vi alla vet att efter ett tag så tappar tejpen sitt klister. Så det gäller att fortsätta tejpa.

Högerpartier såsom Centerpartiet, Liberalerna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, men tyvärr också Socialdemokraterna och Miljöpartiet…

…har lagt beslag på viktiga pusselbitar. Det gäller LAS, arbetsrätt, besparingar, sänkta skatter med mera. Hade vi inte gjort alla skattesänkningar de senaste 25 åren (för främst de rikaste) så hade vi haft 250 miljarder mer till välfärden varje år. Det är privatiseringarna och vinsterna i välfärden som ligger bakom den undermåliga äldreomsorgen. Det är den dåliga anställningstryggheten som gjort vi haft massa timvikarier i äldrevården och unga som inte kan planera sina liv. Och nu vill de göra jobben ännu otryggare?…

Ska vi få ihop pusslet till ett fungerande samhälle igen så måste vi ta tillbaka bitarna från högerpartierna.

Det är vi arbetare som måste hålla ihop och kämpa tillsammans på våra arbetsplatser. Det är vi i samhället som måste våga visa vårt missnöje när högerpartier börjar röra om i vår välfärd. Det är NU det gäller och inte efter ändringar har skett. Då kan vi inte börja tänka att ” vi borde ha vågat påverka”. Upp till kamp!

Sara Hamrin

Dela den här sidan:

Kopiera länk