Blogg

Vi satsar på personalen!

Sundbybergsmajoritetens vision om ett socialt hållbart Sundbyberg förutsätter goda villkor för stadens personal. Nu tar vi ett stort kliv mot att förverkliga denna vision genom införandet av ett personalutskott!

Personalutskottet kommer verka under kommunstyrelsen och ha i uppgift att både besluta, bevaka och följa upp frågor som rör stadens anställda, såsom arbetsmiljöfrågor, rätt till heltid, kompetensförsörjning och ett arbetsliv från från diskriminering.

Malin Fröjmark (bild ovan), som sedan tidigare representerar Vänsterpartiet Sundbyberg i kommunfullmäktige, kommer vara ordförande för utskottet. Såhär säger hon om beslutet:


Jag är glad över att Sundbyberg har beslutat att inrätta ett personalutskott. Att arbeta med personalens arbetsmiljö och arbetsvillkor är viktigt för att staden fortsatt ska vara en attraktiv arbetsgivare.

Förskolenämnden ansvarar för verksamheter där en stor andel av stadens personal arbetar. Moisés Ubeira (bild ovan), Vänsterpartiet Sundbybergs kommunalråd, är ordförande för förskolenämnden och han är glad över beslutet:


För Vänsterpartiet har det länge varit viktigt att politiken tar ansvar för samtliga anställdas arbetsmiljö. Utan de runt 1900 anställda som arbetar inom stadens verksamheter skulle Sundbyberg inte fungera.

Dela den här sidan:

Kopiera länk