sida

Att fokusera på det viktiga

Jesper Wiklund och Veronica KallanderFörra veckan meddelade Centerpartiet att de hoppar av samarbetet med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna. Fokus har därför återigen hamnat på spekulationer om vilka konstellationer som är möjliga och vem som pratar med vem och så vidare. Samtidigt fortsätter kommunens arbete. Barn går till skolan, en äldre får hjälp med en dusch, fritidsgården arrangerar ett ”häng”, gator sopas, hus byggs och en förtvivlad mamma hör av sig för att få hjälp med nästa hyra.

Förra veckan meddelade Centerpartiet att de hoppar av samarbetet med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna. Fokus har därför återigen hamnat på spekulationer om vilka konstellationer som är möjliga och vem som pratar med vem och så vidare. Samtidigt fortsätter kommunens arbete. Barn går till skolan, en äldre får hjälp med en dusch, fritidsgården arrangerar ett ”häng”, gator sopas, hus byggs och en förtvivlad mamma hör av sig för att få hjälp med nästa hyra.

Det är för oss obegripligt hur så stor del av politiken kan lägga så mycket av sin tid på att gräla om mediautrymme och vem-som-sagt-vad när det finns så oerhört många viktiga konkreta politiska frågor att ta tag i.

Så vi fokuserar på det viktiga – verksamheten. Tillsammans hoppade vi in en dag som PRAOelever på Lötsjögårdens äldreboende i Sundbyberg. Den ene lärde sig om journalsystem, vad en ”turner” är, fick höra historier om ”Svenne Vrålis” och ”Restaurang Snusket” och hur spårvagnsförarna på femtiotalet kunde komma in gratis på Råsunda, medan den andre fick höra historier om hur de boende hamnat på Lötsjögården, de små tingens betydelse i vardagen och att tid är en subjektiv upplevelse.

Tillsammans har vi blivit klokare och fått bättre insikt i de villkor som våra anställda och kommunens medborgare har, och hur vi kan göra staden ännu bättre. Det är det viktiga och där ligger vårt fokus – igår, idag och imorgon.

Jesper Wiklund och Veronica Kallander

5 november 2015

Dela den här sidan:

Kopiera länk