sida

Tack för i år!

Tårta V 2015 2Den första januari 2015 tillträdde jag som kommunalråd och Vänsterpartiets kommungrupp började sitt arbete i nämnder och råd, några månader senare valde vi också representanter till stadens bolag.

Den första januari 2015 tillträdde jag som kommunalråd och Vänsterpartiets kommungrupp började sitt arbete i nämnder och råd, några månader senare valde vi också representanter till stadens bolag.

Mycket har hunnit hända under det här året. Jag har gjort nästan 90 studiebesök på skolor, hos fackförbund, andra Vänsterpartiföreningar, ideella föreningar, kommunförvaltningar, arbetsplatser och olika verksamheter. Jag och Veronica Kallander har praktiserat i kommunens hemtjänst och på ett av kommunens äldreboenden. Jag har också fått förmånen att vara med en heldag i olika verksamheter i skolan – på S:t Martins och Löfströms Gymnasium, introklass på Ängsskolans högstadium, Grönkullaskolan och Örskolan. De här besöken fortsätter efter nyår men redan till jul ska jag nattvandra med Hallonbergens Föräldraförening och hjälpa till på julfirandet för behövande i simhallen.

Av 53 löften i den plattform Vänsterpartiet gick till val på har 11 redan genomförts och ytterligare 20 fanns med i budgeten som vi tillsammans med Socialdemokraterna lade fram på budgetfullmäktige i måndags. Stadens skolor har klättrat över 100 placeringar i den ranking som görs av Sveriges Kommuner och Landsting, och 86 placeringar i Lärarförbundets rapport ”Bästa Skolkommun”. Barnfattigdomen sjunker för andra året på raken och antalet familjer som tvingas leva med försörjningsstöd minskar för första gången på flera år. Detta samtidigt som ungdomsarbetslösheten är nere på 3,5 % och den generella arbetslösheten har sjunkit med 1 procentenhet sedan 2014.

Tillsammans har vi som representerar Vänsterpartiet i Sundbyberg synts i TV, radio, tidningar och sociala medier. Moises skrev en insändare om rättvis handel till Metro som lades upp i sociala medier och gillades av över 2000 personer och delades av 270.  Maria gjorde premiär i talarstolen och representerade Vänsterpartiet i Förskolefrågor. Klara gjorde en rapport om mäns överrepresentation i kommunfullmäktiges debatter. Karin klev in som ersättare i Förvaltaren och utvecklar tillsammans med Christer vår bostadspolitik. Sasan skrev vår första motion efter att vi gick i opposition och Veronica var på Berns och påpekade att de inte ens hade en ramp för att hon skulle kunna komma upp på scen och ta emot priset för årets superkommun.

Alla vi tillsammans, och många många fler, är Vänsterpartiet Sundbyberg. Det är vi som driver på för att göra Sundbyberg till en öppen kommun för alla. Det är vi som kämpar mot klassklyftor, sexism och utförsäljningar av det vi äger gemensamt. Det är vi som kämpar för att få mer resurser till skola och äldreomsorg, göra kulturen tillgänglig för alla och för att stadens anställda ska ha rätt till heltid och trygga anställningsformer.

Det är vi som är Vänsterpartiet – god jul och gott nytt år från oss. Vi syns 2016!

Jesper Wiklund

18 december 2015

Dela den här sidan:

Kopiera länk