Pressmeddelande

Eleverna på Ängsskolan och Grönkullaskolan träffade riksdagsledamot

Rossana Dinamarca och Jesper Wiklund på Grönkullaskolan

Vad gör ni för skolan i Sumpan? Kan vem som helst bli politiker? Tycker du att det är rätt att riskkapitalister äger skolor? Hur mycket tjänar en riksdagsledamot? Vad vill ni göra med skatten?

Eleverna på Ängskolan och Grönkullaskolan hade många frågor när de i veckan fick besök av riksdagsledamoten Rossana Dinamarca (V) och kommunpolitikerna Jesper Wiklund (V) och Bert Jagerby (V). De hade också en del synpunkter som de skickade med politikerna. Som att fritidsgården i Rissne borde ha längre öppettider och göra fler utflykter. Att betygssystemet är otydligt och får en del att ge upp eftersom det är svårt att nå ända fram till ett bra betyg. Fler och bättre datorer efterfrågades också. Något som Rossana Dinamarca faktiskt har föreslagit i riksdagen.

-Skolan borde ligga i framkant i användandet av ny teknik. När diabildsprojektorn kom var till exempel skolorna först med att använda den. Nu ligger man efter, trots att det är viktigt för elevernas inlärning och kunskaper.

Under besöket fick vänsterpartisterna också tillfälle att prata med skolpersonalen.

-Lärarna framförde att de behöver mindre klasser och fler speciallärare. Vi pratade också om vilka konsekvenser det fria skolvalet får. Skolvalet gör att starka elever väljer andra skolor, medan de elever som blir kvar har behov av mer stöd. Det drabbar inte bara svaga elever, utan även de starka eleverna har fått sämre kunskaper, säger Rossana Dinamarca

Vad fick då eleverna för svar på frågan om vad Vänsterpartiet gör för skolan i Sumpan?

Skolan har blivit ett slagträ i den politiska debatten här i kommunen och det är inte bra. Vi har försökt att få partierna att sluta bråka om skolan och istället komma överens om hur vi löser problemen, svarade Jesper Wiklund som är politiker i grundskole- och gymnasienämnden.

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk