sida

Moisés Ubeira

Moisés Ubeira är gruppledare för Vänsterpartiet i Sundbyberg. Han har drömt om att bo i Sundbyberg sedan uppväxten i Järfälla, och flyttade hit 2013 efter en period av otrygga boenden (han har bott i andrahand, i korttidsboende, hos föräldrar och i delat boende). Nu fick han ett förstahandskontrakt och kände att han kunde lägga sitt fokus på annat.

Hans första mål var att bli aktiv i politiken, och Vänsterpartiet var det självklara valet.

-Jag uppmuntrar de som vill göra kommunen bättre, och dra sitt strå till stacken för en mer solidarisk kommun, att bli medlemmar i Vänsterpartiet. Kom på våra medlemsmöten så vi kan samtala och planera inför åtgärder som gör vår ort bättre.

Moisés valde Vänsterpartiet därför att han tyckte sig ha sett tillräckligt av den politik som förts. Apotek har privatiserats, skolor och sjukhus likaså. Hyresrätter har ombildats.

-På vems bekostnad har dessa förändringar genomförts och vad har vi fått för resultat? På apoteken får man ibland inte ens tag i sin medicin, skolor går i konkurs och vårdtagare bedöms utifrån lönsamhet. För mig var det inte längre ett alternativ att sitta hemma, jag vill kämpa för allas möjlighet att förverkliga sina drömmar och för allas möjlighet att få just det de behöver.

Moisés är småbarnsförälder och tror på en framtid som präglas av ökad solidaritet och miljömedvetenhet. Han tycker om att resa – han reser gärna till varma länder – och han tycker om dokumentärer, poddsändningar och att läsa.

-Jag tycker att det är viktigt att utvecklas och jag är lite rastlös. Förhoppningsvis kan min rastlöshet även leda till att jag drar mitt strå till stacken för kommunens bästa och för kommande generations bästa.


Fakta om Moisés Ubeira

Ålder: 35 år

Bor: Storskogen

Politiska uppdrag i kommunen:
Oppositionsråd
Ledamot i kommunfullmäktige
Ersättare i kommunstyrelsen
Ledamot i exploaterings- och hållbarhetsutskottet
Ledamot i kultur- och fritidsnämnden
Ledamot i Stadshus AB

Dela den här sidan:

Kopiera länk