Pressmeddelande

Sundbyberg är inte till salu

Veronica Kallander V Foto Jenny Norell4Mäklarskyltar med texten ”Till salu” är ett bekant inslag i stadsbilden, men nu sätter Vänsterpartiet ut skyltar med texten ”Inte till salu” runt om i Sundbyberg.

Mäklarskyltar med texten ”Till salu” är ett bekant inslag i stadsbilden, men nu sätter Vänsterpartiet ut skyltar med texten ”Inte till salu” runt om i Sundbyberg.

Syftet är att visa på problemet med privata vinstintressen i Jesper Wiklund V Foto Jenny Norell2välfärden och ge exempel på några verksamheter som riskerar att bli föremål för privatisering i staden.

Syftet är att visa på problemet med privata vinstintressen i välfärden och ge exempel på några verksamheter som riskerar att bli föremål för privatisering i staden.

– Vi vill att solidaritet och omtanke, inte girighet, ska genomsyra Bert Jagerby V, Foto Jenny Norell2välfärden. Då kan man inte låta vinstintresset styra vården, skolan och omsorgen. Pengar som skulle gått till sundbybergs elever och äldre går istället rakt ner i fickan på ägarna eller läggs på reklam och ökad administration, säger Jesper Wiklund, kandidat för Vänsterpartiet i kommunvalet.

– Vi vill att solidaritet och omtanke, inte girighet, ska genomsyra välfärden. Då kan man inte låta vinstintresset styra vården, skolan och omsorgen. Pengar som skulle gått till sundbybergs elever och äldre går istället rakt ner i fickan på ägarna eller läggs på reklam och ökad administration, säger Jesper Wiklund, kandidat för Vänsterpartiet i kommunvalet.

Hyresrätterna i Hallonbergen, vårdcentralen i Rissne och äldreboendena Lötsjögården och Solskiftet är några av de platser som får en skylt.

– Det här är ett sätt att visa att detta är något som berör oss alla. När högerpartierna pratar om att de vill privatisera så handlar det ju faktiskt om att de vill öppna just den här vårdcentralen för riskkapitalister, att det är just min arbetsplats som ska upphandlas eller mitt hem som ska säljas, säger Veronica Kallander, kandidat för Vänsterpartiet i kommunvalet.

 

 


 

Följande platser är märkta med Inte till salu-skylt.

  1. Äldreboendet Lötsjögården
  2. Hyresrätterna i Hallonbergen
  3. Vårdcentralen i Rissne
  4. Äldreboendet Solskiftet
  5. Hyresrätterna i Storskogen
  6. Hyresrätterna i Rissne

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk