Blogg

Katten sprang och svansen slang

Så många är berättelser vi får höra, i enskilda samtal, via mail eller på möten i staden. Stort TACK alla ni som hör av er och berättar hur ni eller era medmänniskor har det, för ert engagemang och för att ni ställer krav på oss politiker att agera. Vi har på olika sätt haft kontakt med 450 personer, bara under januari! Vi försöker svara så ofta vi hinner och så mycket det bara går. 

Precis som i den gamla barnvisan, där katten springer runt i cirkel och hur den än gör, får den aldrig tag i sin egen svans. Precis så känns det, när det inte tycks finnas någon snabb lösning på de orättvisor vi möter i vår stad. Människor som tvingas sova ute, barnfamiljer som vräks från sina hem och renoveringar som går över styr och får konsekvenser att medborgare tvingas flytta på grund av enorma hyreshöjningar.

För att kunna hitta varaktiga lösningar, behöver politiken förändras. Vänsterpartiet tänker aldrig sluta kämpa för ett bättre Sundbyberg för alla som inte bara gynnar de rikaste! Det gör vi oavsett om vi är med och styr, eller som nu när vi är i opposition. Vi är denna mandatperiod vågmästare i kommunfullmäktige, en roll vi ska använda för att driva politiken åt rätt håll.

Vänsterpartiet kommer att fortsätta driva frågor om att införa Huskurage mot våld, fondering för att hyresgäster ska få renoverat utan hyreschocker, insynsplats för Hyresgästföreningen i förvaltarens styrelse och att försörjningsstöd ska kunna räknas som inkomst för att få hyreskontrakt hos Förvaltaren. Vi vill att förskolorna ska kartläggas så att vi försäkrar att personal, vårdnadshavare och barn med normbrytande funktionalitet ska kunna vistas där på lika villkor som alla andra. Vi driver frågan om att HBTQ-certifiera ytterligare förskolor och att en plan för att minska skolsegregationen tas fram. Vi vill att den akuta boendefrågan tas upp snarast för de medborgare som snart förlorar sina 2-årskontrakt. Något annat är inte acceptabelt!

Tillsammans med er medlemmar, väljare, medborgare, organisationer och föreningar kommer vi att fortsätta lyfta den politik vi tror på, för ökad trygghet, för rätten till egen bostad och för en grön omställning för att klara framtidens klimatmål, där ökad jämställdhet är en självklarhet.

Nu fortsätter vi att förändra! När myrorna sluter sig samman, kan de bära en elefant.

Catja Kaloudis
8 februari 2019

Ps. Katten heter Bamse och bor på Järnvägsgatan. ds.

Dela den här sidan:

Kopiera länk