Blogg

Dags för mobilisering kamrater!

Vi ser hur folk är på gator och torg, i Sverige och i vår omvärld. Samtidigt ser vi hur diktatoriska metoder blir allt vanligare i vår omvärld – folket förtrycks, förföljs eller mördas. Världen är vriden!

Vad händer i vår omvärld? Jo, några är att
–  I Chile går militär bärsärkargång på protesterande människor som inte orkar med misär och sämre livsvillkor längre.
– I Jemen attackeras flyende människor med svensksålda vapen.
– I Syrien fördrivs ett folk med ett förflutet av uppror och krig i försök att upprätta ett mer jämlikt samhälle i Rojava.
– Diktatorer gör överenskommelser och fördelar makt och imperier mellan sig.

Och i Sverige:
– Talar många högerorienterade politiker om att resurserna är knappa och då skärs det ner på t ex skolan.
– I snart varje region/landsting vansinnessnålas det så att människors hälsa och liv försämras och hotas.

Samtidigt slopas värnskatten och fler privata lösningar föreslås som skapar mer pengar till de rika. Ojämlikheten i vårt samhälle blir allt djupare. På det, har vi ett rasistiskt parti som noterar allt högre opinionssiffror och får mer mark i den allmänna diskussionen!

Det räcker nu! Det måste vara droppen. Det är dags mobilisera. För varandra, i solidaritet med våra internationella bröder och systrar. I en gemensam kamp för mer jämlikhet och rättvisa.

Vi har ett ansvar – ett uppdrag som vänsterpartister att agera – inte bara i kommunala organ utan OCKSÅ UT – ut på gatan. Vi måste möta medborgarna, varandra, sprida vår vision och skapa våra strategier. Genom flygblad, aktioner, demonstrationer och på sociala media.

Socialismen väntar oss inte där i soffan – det är nu vi måste ut och reagera – finnas i protest och diskussion – möta människor- agera!

KOM IGEN KAMRATER!

19 november
Karin Bylund
Kassör
Vänsterpartiet Sundbyberg

Dela den här sidan:

Kopiera länk