Blogg

Hem för alla, inte bara de rikaste

Det måste sägas – Bostadsbristen i Sundbyberg är en social katastrof. 50.000 som köar för en bostad, ca 10år i kön för en etta i Hallonbergen. Ännu längre kötid för en större lägenhet. Vi har lärare som låter sina elever soffan för att de inte ska tvingas ut på gatan, vi har barnfamiljer som flyttar runt var eviga termin, nyanlända som fått jobb och börjat skaffa vänner men som tvingas flytta från kommunen. Vi har ungdomar som bor tre personer i en etta, trots massvis av år i bostadskön, vi har par som borde separerat för länge sedan, men som inte kan hitta nya lägenheter.

Bostadskrisen gör det omöjligt att flytta dit där jobben finns, för barn att våga knyta an till lärare i skolan eller skaffa sig kompisar på gården. Det skapar trångboddhet och en svindyr andrahandsmarknad där många tvingas betala ockerhyror för att få ett tak över huvudet.

Så här kan vi inte ha det – Sundbyberg behöver fler hyresrätter, inte färre.
Därför lovar jag dig – när Vänsterpartiet är med och bestämmer så blir det:
– Inga fler ombildningar
– Satsningar på att bygga bort Förvaltarens bostadskö
– Sänkt inkomstkrav och försörjningsstöd ska räknas som inkomst.
– Lättare att dela lägenhet, inför kompiskontrakt

Prioriterat är också att genomföra länge eftersatta renoveringar, men att detta görs utan att hyresgästerna tvingas flytta från sina hem. Alla ska kunna bo kvar!

Vi vill ha ett Sundbyberg för alla, inte bara för de rika – då måste vi också ha lägenheter för alla.

Jesper Wiklund
7 September, 2018

Dela den här sidan:

Kopiera länk