Blogg

Uppdrag Landstinget

Sist ut att räknas är landstingsvalet. Det känns nästan ödesbestämt eftersom landstingsvalet ju brukar kallas ”Det glömda valet”. Det är synd. Vi vet att sjukvårdsfrågor kommer först när väljarna listar viktigaste politikområden. Bor och jobbar en dessutom i Stockholm så spelar troligen kollektivtrafiken en stor roll i livet för att få tillvaron att fungera. Så nog har landstingspolitiken en oförtjänt undanskymd roll.

För Vänsterpartiet gick det som bekant väldigt bra i valet. I Stockholms läns landsting, precis som i Sundbyberg, blir vi tredje största parti och vi ökar mandaten i Landstingsfullmäktige med 4 mandat från 12 till 16. Jag har fått det stora förtroendet att ingå i landstingsgruppen som ersättare. I alla fall är det så utfallet ser ut innan personrösterna är räknade. Jag ser oerhört mycket fram emot att få sätta mig in i landstingspolitiken! Mycket talar för att vi kommer att tillbringa ytterligare 4 år i opposition och det ska vi göra bra!

Jag har under hela mitt liv varit i ”mottagar-änden” av mycket av det landstinget pysslar med. Sjukvård, färdtjänst och hjälpmedel bland annat. Att i politiken ha representanter med egen erfarenhet är jätteviktigt och jag ska, tillsammans med 30 andra fantastiska vänsterpartister i landstingsgruppen,  göra MITT allra bästa för Stockholms läns landsting och stockholmarna!

Veronica Kallander
21 september 2018

Dela den här sidan:

Kopiera länk