sida

Politiker i verkligheten

jesper_porträtt1_webbIbland får man höra att politiker saknar kontakt med verkligheten, eller inte förstår hur vanligt folk har det. Jag kan ju börja med att säga att jag och andra vänsterpartister är ungefär lika ovanliga som alla andra i det här landet.

Ibland får man höra att politiker saknar kontakt med verkligheten, eller inte förstår hur vanligt folk har det. Jag kan ju börja med att säga att jag och andra vänsterpartister är ungefär lika ovanliga som alla andra i det här landet.

Men det där med verklighetskontakten är viktig. De flesta kommunpolitiker har vanliga jobb som de går till på dagarna och sköter sina politiska uppdrag på kvällar och helger. Ett litet fåtal, där ibland jag, har fått möjligheten att sköta sitt uppdrag på heltid. Det är också oftast de här heltidspolitikerna som har mest inflytande i kommunpolitiken.

Det är lite av en paradox – de som kommer längst ifrån sina vanliga jobb är de som har störst inflytande över politiken. Lyckligtvis innebär arvoderingen också att vi har tid just för möten och att ”komma ut i verkligheten”. Så vill du visa mig din verklighet – oavsett om du skyfflar papper på ett kontor, städar trappor, lägger upp ”dagens lunch” eller lär ut 3ans gångertabell – hör av dig till mig!

Jesper Wiklund

Dela den här sidan:

Kopiera länk