sida

Samarbetet spricker, V står när andra faller

jesper_porträtt1_webbI tisdags meddelade Centerpartiet att de hoppar av samarbetet mellan Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Kristdemokraterna som tillsammans har styrt Sundbyberg sedan valet 2014. De väljer istället att inleda ett samarbete med Moderaterna och Miljöpartiet. Tillsammans har de tre partierna 23 mandat i kommunfullmäktige. S+V+Kd har 24 mandat och är alltså större. Det gör att Fp och Sd fortsatt har vågmästarroll. I fredags antog Kommunstyrelsen den budget som S, V, C och Kd gemensamt tagit fram (även Centern yrkade bifall till den). Vi tre partier som finns kvar i samarbetet fortsätter att jobba utifrån den budgeten och med målsättningen att få igenom den i fullmäktige 30/11.

I tisdags meddelade Centerpartiet att de hoppar av samarbetet mellan Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Kristdemokraterna som tillsammans har styrt Sundbyberg sedan valet 2014. De väljer istället att inleda ett samarbete med Moderaterna och Miljöpartiet. Tillsammans har de tre partierna 23 mandat i kommunfullmäktige. S+V+Kd har 24 mandat och är alltså större. Det gör att Fp och Sd fortsatt har vågmästarroll. I fredags antog Kommunstyrelsen den budget som S, V, C och Kd gemensamt tagit fram (även Centern yrkade bifall till den). Vi tre partier som finns kvar i samarbetet fortsätter att jobba utifrån den budgeten och med målsättningen att få igenom den i fullmäktige 30/11.

För Vänsterpartiets del är läget ganska enkelt: vi har en samarbetsplattform som vi tror på, vi har flera bra förslag som vi är övertygade om kan göra Sundbyberg ännu bättre och vi har ett samarbete genom vilket vi kan få igenom de förslagen. Inte minst, när vi ingår en överenskommelse så håller vi den – Vänsterpartiet står när andra faller!

Jesper Wiklund

28 oktober 2015

Dela den här sidan:

Kopiera länk