sida

Skolkommunen Sundbyberg

jesper_porträtt2I veckan kom den nya rankingen av ”bästa skolkommun” från Lärarförbundet. Sundbyberg har några år legat lågt på den listan men i år har vi klättrat upp med över 80 placeringar och noterar den bästa rankingen på över 10 år vilket är väldigt roligt. Framför allt är det högre resultat och ett förbättrat sammarbete med lärarfacken som ligger bakom lyftet. Vi ligger också högt vad gäller lärarlöner, andel friska lärare och det gensomsnittliga betyget i årskurs 9. Jag är helt enkelt väldigt imponerad av vår skolpersonal och våra elever.

I veckan kom den nya rankingen av ”bästa skolkommun” från Lärarförbundet. Sundbyberg har några år legat lågt på den listan men i år har vi klättrat upp med över 80 placeringar och noterar den bästa rankingen på över 10 år vilket är väldigt roligt. Framför allt är det högre resultat och ett förbättrat sammarbete med lärarfacken som ligger bakom lyftet. Vi ligger också högt vad gäller lärarlöner, andel friska lärare och det gensomsnittliga betyget i årskurs 9. Jag är helt enkelt väldigt imponerad av vår skolpersonal och våra elever.

Under året har jag besökt alla våra grundskolor, gymnasieskolor och vår grundsärskola. Jag har också hälsat på hos de tre fristående grundskolorna i kommunen och snart ska jag besöka globala enheten där våra hemspråkslärare finns. Framöver kommer jag vika heldagar till att praoa i olika verksamheter i våra skolor. Allt för att få en bättre förståelse kring elevernas och personalens vardag samt vad vi som politiker bör göra för att stötta dem i deras arbete.

Här vill jag nämligen vara tydlig – så länge inte alla barn är godkända i alla ämnen så kan vi inte vara nöjda. Här kommer vårt fokus ligga de närmsta åren. Når vi dit, då har vi nått längre än någon annan kommun någonsin gjort. Då är vi verkligen Sveriges bästa skolkommun.

Jesper Wiklund

Dela den här sidan:

Kopiera länk