sida

Sundbyberg är och ska vara till för alla

Maria Lindenryd 2 160305Både Hallonbergen och Rissne är i behov av nya förskolor inom kort och förslaget om en ny förskola med plats för ca 160 barn vid Rissneleden röstades i början av året ner av det blågröna styret. Det hävdades att behovet av en förskola i just det området inte fanns, trots att behovet av nya förskoleplatser i kommunen är enormt. Man menade även att en sådan stor förskola skulle vara skadligt för barnen. Bara några månader senare lägger styret fram ett förslag på att bygga en exakt lika stor förskola, men denna gång i Ursvik. Nu var det helt plötsligt inte längre skadligt för barnen med en sådan stor förskola och nu fanns det helt plötsligt ett behov av nya förskoleplatser. Hur kan man svänga så snabbt i en fråga? Svaret är enkelt, det handlar om i vilket område förskolan skulle byggas i.

Både Hallonbergen och Rissne är i behov av nya förskolor inom kort och förslaget om en ny förskola med plats för ca 160 barn vid Rissneleden röstades i början av året ner av det blågröna styret. Det hävdades att behovet av en förskola i just det området inte fanns, trots att behovet av nya förskoleplatser i kommunen är enormt. Man menade även att en sådan stor förskola skulle vara skadligt för barnen. Bara några månader senare lägger styret fram ett förslag på att bygga en exakt lika stor förskola, men denna gång i Ursvik. Nu var det helt plötsligt inte längre skadligt för barnen med en sådan stor förskola och nu fanns det helt plötsligt ett behov av nya förskoleplatser. Hur kan man svänga så snabbt i en fråga? Svaret är enkelt, det handlar om i vilket område förskolan skulle byggas i.

Vi vet att det blågröna styret gärna prioriterar centrala Sundbyberg, Duvbo och Ursvik, områden som redan har det ganska bra ställt. Detta trotts att Hallonbergen, Rissne och Ör länge har skrikit efter politikernas uppmärksamhet och att behovet av olika slags satsningar är stora i just dessa områden. Ändå väljer styret att satsa på de som redan har.

Det är en politik som får mig att rysa ända in i benmärgen. Hur kan man vara så girig att man börjar sålla ut människor redan i förskoleåldern? För mig är det häpnadsväckande. För det är väl girighet det ändå handlar om? Jag kan inte se det på annat sätt. Högern väljer att satsa på de som redan har istället för de som behöver det allra mest. Detta görs därför att det är enkelt och därför att man vill slippa ta ansvar. Jag förstår att högerstyret vill gynna ”sina egna” och att det är enklare att överlåta ansvaret till andra, till privata aktörer, men så här uppenbart får det faktiskt inte vara.

Basta! Enough! Stopp! Vi har fått nog nu! Sundbyberg är och ska vara till för ALLA. Det är dags nu att satsa på alla sundbybergare. Det är dags nu att lyssna till de som har skrikit allra längst, för deras röster är trötta. Det är dags nu!

Maria Lindenryd

10 juni 2016

Dela den här sidan:

Kopiera länk