sida

Vänsterframgång för Sundbybergs seniorer

1625568_1607376466189601_1194019387310131021_nFörra veckan besökte jag Seniormässan i Hallonbergen Centrum. För fjärde året i rad anordnas en mässa inriktad på äldre, personal inom äldreomsorgen och anhöriga.

Förra veckan besökte jag Seniormässan i Hallonbergen Centrum. För fjärde året i rad anordnas en mässa inriktad på äldre, personal inom äldreomsorgen och anhöriga.

Som vice ordförande i Äldrenämnden hade jag äran att få hålla invigningstal.

Efter det stod jag i (V)år monter och delade ut plåster och pratade med folk.

Det är inspirerande i dessa dagar att vara vänsterpartist, med äldreomsorg som specialområde!

Vänsterpartiet har varit väldigt framgångsrikt i budgetförhandlingarna med regeringen. Två miljarder till ökad bemanning i äldreomsorgen, 200 miljoner för kompetensutveckling för omsorgspersonalen och gratis vård för alla över 85 år är några av de reformer som finns i regeringens och Vänsterpartiets höstbudget som presenterades i måndags.

När det gäller de extra pengar till kommunerna som är avsedda att öka bemanningen inom äldreomsorgen, innebär det för Sundbybergs del redan i år 3,8 miljoner kronor och efter det 7,6 miljoner kronor årligen i tre år.

Det kan möjliggöra flera olika satsningar t ex:

– kompetensutveckling

– hälsopedagog

– personalpool

– mottagningsteam

Det är oerhört spännande att vara med i en verksamhet som har så stor potential och det är minst lika tillfredsställande att tillhöra ett parti som ser och möjliggör detta!

Veronica Kallander, vice ordförande Äldrenämnden

Dela den här sidan:

Kopiera länk